13.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

Bonig diu ara que RTVV “s’haguera pogut no tancar”

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha insistit aquest dimecres en què la decisió de tancar Radiotelevisió Valenciana (RTVV) es va prendre en moments “molt complicats” i el PP va estar “sol” i ha assegurat que “en altres circumstàncies” i si hagueren obtingut “comprensió d’altres grups i forces sindicals, potser no s’haguera tancat”.

“Es va tancar perquè no hi havia una altra solució”, ha subratllat Bonig en un esmorzar informatiu del Fòrum Europa Tribuna Mediterrània, en ser preguntada per si el PP es va equivocar en tancar RTVV.

Bonig ha insistit que la decisió es va prendre en moments “molt complicats”, però ha remarcat que “no hi havia una altra solució” i ha insistit que el Consell el que no pot fer és lamentar que no té diners per al “bàsic”, però sí per a crear agències i “quiosquets”.

A més, ha criticat que hi ha “un incompliment clar i flagrant” de l’acordat en la comissió bilateral entre Govern i Generalitat, en la qual l’Executiu Central va decidir no recórrer la llei de creació de la nova radiotelevisió valenciana, perquè es va pactar que calia garantir l’accés a la funció publica d’acord al mèrit, capacitat, lliure concurrència i publicitat, però dels 653 treballadors d’À Punt “uns 579 són extreballadors” de l’antiga RTVV, ha reprovat.

“El problema no és si televisió pública sí o no, sinó com s’ha dissenyat aquesta televisió”, ha assenyalat per a advertir que si À Punt finalment obri “acabara cometent els mateix errors que l’antiga Canal Nou”. “Exactament els mateixos”, ha subratllat.

Bonig ha manifestat no tindre “cap gènere de dubte” que és “un instrument al servei del govern per a l’expansió d’eixes idees nacionalistes” perquè ha criticat que al capdavant d’aquest organisme hi ha “una persona nacionalista com és la seua directora general”, Empar Marco, que, segons ha assenyalat, “fa uns mesos va reconéixer en una entrevista en Tv3 que des del país Valencià es veia amb orgull i admiració el procés separatista”.

A més, ha insistit que quan un govern fa de la seua bandera el ‘rescatar persones’ i defèn que els diners es destinen a atendre les necessitats bàsiques dels ciutadans “no pot dir que no ho té per a acabar amb les llistes d’espera en sanitat i amb els barracons i després obrir una televisió pública”. “Ells prioritzen la televisió abans que les persones”, ha resolt.

Articles relacionats