Els bombers excarceren una mitjana de 12 persones al mes en accidents a les carreteres de la província de València

El Consorci Provincial de Bombers de València ha intervingut entre gener i novembre del 2017 en 854 accidents de trànsit, la qual cosa suposa un lleuger augment pel que fa a 2015 i 2016.
En els 854 serveis relacionats amb sinistres en la carretera, els efectius han hagut d’excarcerar a 141 persones atrapades, amb una mitjana de 12 al mes, segons ha informat l’entitat en un comunicat.
«Els accidents de trànsit són una de les emergències més habituals a les quals han de fer front els bombers del Consorci. El nostre treball es basa sempre a cercar la màxima seguretat tant per a la víctima com per als nostres professionals», ha explicat el president del Consorci, Josep Bort.
La durada mitjana d’aquests serveis és d’una hora i 17 minuts. «Per a extraure a la víctima és molt important mantenir l’eix cap, coll, tronc, amb la columna totalment protegida», ha ressaltat Bort.
Durant el que portem de 2017, els mesos en els quals s’han registrat més serveis per accidents han sigut juliol i agost, seguits de febrer i novembre. Per dies de la setmana, dilluns, dijous i diumenge són els més problemàtics.
En concret, hi ha tres tipus d’atrapament. Mecànic, quan la víctima es queda tancada en el cotxe a causa de la deformació de l’estructura; físic 1, quan la víctima no pot eixir per les lesions que presenta; i físic 2, quan la persona està atrapada físicament per l’estructura del vehicle.
La recepció d’un avís d’accident de trànsit amb persones atrapades implica la mobilització d’un BUP amb un cap i tres bombers i un UPC amb un sergent. En els casos de dos o més persones atrapades, la mobilització s’amplia amb un segon BUP amb la seua corresponent dotació.
L’equip del Consorci va quedar cinquè en el Mundial d’Excarceració celebrat a Romania entre el 30 d’agost i el 3 de setembre. La competició va reunir als 36 millors equips del món.

Et Pot Interessar