Bloc-Compromís de la Safor atorga els premis Abril a la mestra Maite Peiró i l’associació Rosa dels Vents

Maite Peiró Català, mestra de professió i una de les primeres regidores nacionalistes de la comarca de la Safor, ha estat la guardonada enguany amb el premi individual de la  XVIII edició del Premis Abril d’Acció Cívica Valencianista que atorga el BLOC-Compromís de la Safor-Valldgina  «per la seua lluita per la igualtat real, i la defensa de la nostra llengua, territori i cultura». El lliurament va tenir lloc divendres 11 de maig en un acte celebrat a la Mancomunitat de Municipis de la Safor, on també es va resoldre la X edició del Premi Abril Jove que atorga Joves PV-Compromís de la Safor-Valldigna.
Àgueda Micó, Coordinadora Nacional del BLOC, va lliurar el guardó a Peiró. Micó va ser presentada per Pepa Izquierdo, ex secretària comarcal del BLOC i Compromís de la Safor,  qui va destacar de Maite Peiró «la seua dedicació en la defensa dels nostres valors valencianistes, la seua estima per la nostra llengua i la nostra terra i sobretot per la seua implicació en la defensa dels drets de les dones», i va recordar que «és la membre més destacada de Dones amb Compromís de la nostra comarca i la més activa».
El Premi Col·lectiu va ser atorgat a l’Associació Rosa dels Vents, «pel seu treball contra la violència de gènere».
Li va lliurar el premi Tomàs Ferrandis, president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, i aldalde de Xeresa, i va ser presentada per Rosana Seguí, membre de l’executiva comarcal del BLOC i alcaldessa de Guardamar de la Safor, qui va destacar de l’associació «el seu suport psicològic i social a les víctimes de violència de gènere, gràcies a un grup de fantàstiques professionals format per psicòlogues, educadores socials, professores i fins i tot una periodista. En els seus 10 anys d’existència, l’equip format per Juana Navarro, Rosa Maria Fernández, Carmen Puig, Marta Sambrizzi i Perce Pistoni han realitzat nombroses teràpies de grup on les víctimes de violència de gènere poden contar les seues experiències i conèixer d’altres que han viscut situacions similars».
Per últim, el col·lectiu de Joves PV – Compromís Safor-Valldigna ha concedit el seu desè Premi Abril Jove a un grup de persones que han format part del col·lectiu jove de la Safor-Valldigna (des de 1999 amb el BLOC Jove, passant per Joves amb Compromís i ara Joves PV). En representació de les centenars de joves, han recollit el premi les tres secretàries i els tres secretaris comarcals que ha tingut (i té) el col·lectiu: Jacinta Rubio, Lorena Milvaques, Alícia Izquierdo, Carles Morant, Rafa Ferrer i Dani Canet. «Un guardó ben merescut, per tota la feina, i per construir dia a dia una comarca més valencianista, d’esquerres, feminista i ecologista», apunten.
L’acte, que va estar presentat per Noèlia Alberola, membre de l’executiva comarcal del BLOC, i Miquel Martínez, membre de Joves PV, va ser tancat per l’actual secretària comarcal, Jacinta Rubio, qui va agrair la nombrosa assistència a l’acte, va donar l’enhorabona a les persones guardonades i va manifestar l’orgull d’haver sigut la primera secretària comarcal del BLOC Jove i de poder comptar amb mestres com Maite Peiró, qui han aprofundit durant la seua docència en valors socials, democràtics, d’igualtat real i d’estima a la llengua i cultura.

Et Pot Interessar