18.9 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

BIOCURES projecte d’intervenció per a joves en risc d’exclusió a la Safor

– BIOCURES, innovació social per a previndre la institucionalització dels joves en risc d’exclusió de la Safor

A principis de mes el CDR de la Safor va tindre la visita de Carola i Álvaro, personal docent del Màster de Cooperació a la Universitat Politècnica de València (UPV) i personal investigador d’INGENIO (CSIC-UPV). Aquesta visita va estar prevista per a conéixer de primera mà la intervenció que porta a terme el programa BIOURES: sostenint la vida. Per això, es va visitar diferents espais on s’executa l’activitat del projecte de forma coordinada amb altres entitats. Aquest projecte es va iniciar a principi del 2022 i després d’un any d’implementació la intervenció actual anirà acompanyada de la fase d’avaluació.

Aquesta fase d’avaluació es farà gràcies a la col·laboració de diferents universitats arreu de l’estat. Entre les quals es troba la UPV. La intenció és elaborar una anàlisi sobre la metodologia del projecte i el seu impacte en la societat.

BIOCURES es un projecte d’intervenció que es replica a 18 entitats que pertanyen a COCERDER, i, per tant, a 18 territoris de l’àmbit rural d’arreu de l’estat espanyol.

Amb aquest projecte el que es pretén es implementar nous models d’intervenció basats en la innovació social i l’atenció centrada en la persona, en conseqüència, de previndre la institucionalització de persones en risc d’exclusió.

A la comarca de la Safor, la intervenció se centra en joves en risc d’exclusió i es treballa en xarxa i de forma coordinada amb entitats del territori, entre els quals podem trobar l’IES Joan Fuster de Bellreguard i els Serveis Socials de la Mancomunitat. Des de maig del 2022 s’han atés a més de 15 joves, on a banda de fer un acompanyament individualitzat, s’està duent a terme l’activitat amb el curs del Programa d’Aula Compartida (PAC) de l’IES Joan Fuster, on se treballa  conjuntament amb la Llar Juvenil de Bellreguard temàtiques relacionades amb el territori i l’autoconeixement. També s’ha atés famílies de forma individual i grupal i s’ha estat fent acompanyament per a l’obtenció d’ESO a participants majors de 16 anys.

Aquest any ve amb força i carregat de noves activitats per a famílies i participants, entre els quals caldria destacar la formació en reparació i manteniment de Bicicletes portat a cap per l’entitat VELORECICLA i tallers de responsabilitat afectiva per a familiars amb menors d’edat a càrrec.

BIOCURES: NOUS MODELS DE CURA PRESTATS PER LA COMUNITAT, CENTRATS EN LA PERSONA, EN ENTORNS RURALS

Aquest model està vinculat al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, de la Secretaria d’Estat del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, i finançat per la Unió Europea- Next GenerationEU.

Articles relacionats