19.7 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

Beniflà s’incorpora a la Xarxa de Municipis contra la Violència de Gènere de la Diputació

• La diputada d’Igualtat, Eli García, entrega les plaques als nous membres durant la IV Trobada de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere celebrat a Alboraia

• La quantitat total de subvencions als ajuntaments adherits per a 2023 ascendeix als 700.000 euros

La Diputació de València ha celebrat aquest dilluns la IV Trobada de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, de la qual formen part ja un total de 163 ajuntaments de la província, després de la incorporació de 19 localitats el mes de desembre passat, la qual cosa suposa pràcticament dos terços dels municipis del nostre territori.

Durant l’acte, el qual ha tingut lloc a l’Auditori d’Alboraia, la diputada d’Igualtat, Eli García, ha entregat les plaques als representants dels nous membres de la plataforma de treball de conjunt. A la trobada han acudit, a més d’Eli García, el president de la corporació provincial, Toni Gaspar, les diputades provincials Pilar Molina, Dolors Gimeno i Carolina Mengual, i l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría.

Eli García ha destacat que “gràcies a l’existència de la Xarxa els ajuntaments membres han millorat la qualitat de les actuacions en matèria d’igualtat optimitzant els recursos existents i implementant actuacions i objectius compartits entre tots”.

Cal recordar que la finalitat de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere és vetlar per la prevenció, detecció i erradicació de la violència a través d’un espai de coordinació institucional liderat que permeta millorar la gestió de les polítiques públiques contra la violència de gènere de les entitats locals de la província de València.

Beniflà a la Safor participarà per primera vegada en les trobades de la xarxa impulsada per l’àrea d’Igualtat de la corporació provincial.

Convocatòria de 2023 i taula de bones pràctiques

La Xarxa compta amb una convocatòria anual de concessió de subvencions als ajuntaments de municipis i entitats locals menors adherits. Per a 2023, la convocatòria comptarà amb un total de 700.000 euros, la qual cosa suposa un increment de 100.000 euros respecte a la del passat any.

Així, des de 2018 es van concedint ajudes econòmiques en règim de concurrència competitiva per als diferents projectes i campanyes relacionats amb la prevenció, detecció i lluita contra la violència de gènere, incloent-hi accions en matèria de coeducació, així com actuacions dirigides a l’erradicació de la prostitució. Enguany com a novetat s’inclouen les mesures del Pla Estratègic de la Dona en el Sistema Rural Valencià.

A més durant la trobada s’ha desenvolupat una taula de bones pràctiques locals en la qual els ajuntaments de La Pobla de Vallbona, Montcada i Bocairent han presentat diverses campanyes de prevenció i sensibilització de la violència de gènere dirigida tant a la ciutadania com a la plantilla de personal de la corporació, en les quals intervenen diferents agents socials municipals com els col·legis, comerços i les falles, a més d’explicar algun dels projectes que estan realitzant en els seus municipis relacionats amb la intervenció integral de violència de gènere i masclista en dones i les seues filles i fills.

Articles relacionats