22.6 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

Beniflà millorarà l’enllumenat en els camins Pas de Xàtiva i del Cementeri Municipal

– L’Ajuntament de Beniflà executarà per import de 34.990,46 € la instal·lació subvencionada de l’enllumenat en els camins Pas de Xàtiva i del Cementeri Municipal

– Es tracta d’un projecte de lluita contra el canvi climàtic emmarcat en els pressupostos de la conselleria d’Agricultura, Desenvolupament
Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

El consistori de Beniflà és un dels 45 ajuntaments de la Comunitat Valenciana que han aconseguit en 2022 de la concessió d’una subvenció de 27.992,37 € dins del programa de lluita contra el canvi climàtic de la Generalitat Valenciana.

Pocs municipis es beneficien aquest any del muntant total de 2.500.000 € destinats per la Direcció General de Canvi Climàtic per a tal fi.
La instal·lació de lluminàries solars en els camins Pas de Xàtiva i Cementeri, dos dels vials més transitats, suposarà una nova millora històrica per al municipi.

Igualment constituirà una fita el muntatge de plaques solars fotovoltaiques sobre la coberta del cementeri, perquè constituirà una estació independent de retroalimentació elèctrica. Els 27.992,37 € de subvenció provisional concedida el passat 5 de maig, el 80% del projecte presentat, contribuirà a completar el pressupost global de 34.990,46 €.

L’alcalde de Beniflà, Borja Gironés, ha valorat aquesta primera ajuda de la citada direcció general de la conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. “Es tracta d’una reivindicació molt demandada per la nostra població des de temps immemorial i serà a la fi de 2022 quan es complirà la necessitat de travessar aquests vials baix majors mesures de seguretat”, matisa la primera autoritat del municipi.

Per a Gironés “la nova ajuda econòmica que rep Beniflà és el resultat fructífer d’un de tantes trobades que he mantingut en els últims mesos amb la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà”.

El projecte denominat “Instal·lació de lluminàries solars en els camins Pas de Xàtiva i Cementeri i instal·lació de plaques solars fotovoltaiques sobre la coberta del cementeri” ja compta amb llum verda per a executar-se com més prompte millor. L’actuació
en el camí que discorre des del polígon industrial al cementeri correspon íntegrament a Beniflà, i la instal·lació de fanals autònoms solars
en Pas de Xàtiva complementa la mateixa millora que realitzarà l’Ajuntament de Beniarjó en el primer tram del mateix camí.

Articles relacionats