4.9 C
Gandia
Dimecres, 19 gener, 2022

Benifairó de la Valldigna acull un curs de compostatge per tal d’aprofitar els residus orgànics

El divendres 22 de novembre, l’ajuntament de Benifairó de la Valldigna, junt amb la Universitat Miguel Hernández i la Generalitat Valenciana, organitzen una jornada sobre compostatge. El curs es dividirà en dos parts, un dedicat a l’agrocompostatge, i l’altre al compostatge domèstic.

La jornada s’emmarca dins del projecte Agrocompostaje (www.agrocompostaje.edu.umh.es), el qual és una iniciativa de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana i la Universitat Miguel Hernández d’Elx. S’articula a través d’un conveni de col·laboració entre ambdues des del 2017. Inclou accions de formació, acompanyament, demostració i transferència en compostatge a tot el territori valencià.

Els ponents de la jornada són Raul Moral Herrero, Catedràtic d’Edafologia i Química Agrícola. Universitat Miguel Hernández d’Elx. Dirigeix ​el grup de Recerca Aplicada en Agroquímica i Medi Ambient de la Universitat Miguel Hernandez, amb àmplia activitat investigadora en l’entorn de la utilització agrícola de residus orgànics i el compostatge, desenvolupament de substrats i bioproductes i l’avaluació de la seua utilització en termes mediambientals, econòmics i tecnològics. És el Responsable del projecte AgrocompostAna García Rández, enginyera Agrònoma i investigadora col·laboradora en el projecte Agrocompost.

El temes a desenvolupar en la jornada són: la importància de la matèria orgànica en l’agricultura, fonaments d’agrocompostatge, els residus domiciliaris i el compostatge a casa.

Articles relacionats

últims articles