19.8 C
Gandia
Dijous, 23 maig, 2024

Beniarjó celebra el 44é premi de poesia Senyoriu d’Ausiàs March

• L’acte de lliurament del guardó tindrà lloc el dissabte 20 d’abril en l’auditori municipal a partir de les 19:30 hores

• Beniarjó homenatjarà també al poeta Vicent A. Estellés amb un espectacle poètic-musical el divendres 19 d’abril

• Enguany opten al premi un total de 30 poemaris originals

Beniarjó celebrarà el lliurament del 44é premi de poesia Senyoriu d’Ausiàs March el pròxim dissabte, 20 d’abril, en un acte que tindrà lloc a partir de les 19:30 hores a l’auditori municipal. El premi, dotat amb 3.500 € i la publicació de l’obra premiada, és un dels guardons de major prestigi de les Lletres Valencianes. De fet, pel jurat d’aquest esdeveniment literari han passat personalitats tan destacades com Vicent Andrés Estellés, qui va participar durant diversos anys. A més, altres poetes que van resultar guanyadors i guanyadores d’aquest certamen en els anys 80 i 90 actualment són poetes de reconegut prestigi en el panorama literari de les lletres valencianes. Enguany opten a aquest guardó un total de 30 poemaris originals, 17 dels quals són obra d’autors i autores catalanes, 12 d’autors i autores valencianes i una única obra procedeix de les Illes Balears.

Homenatge a Vicent A. Estellés

La regidoria de Cultura del consistori de Beniarjó ha programat dos dies d’activitats amb motiu del 44é premi de poesia Senyoriu d’Ausiàs March. Així, aquesta celebració començarà el divendres, 19 d’abril, a partir de les 20 hores, amb un homenatge a Estellés, precisament després que l’Ajuntament haja aprovat la declaració del 2024 com a Any Estellés a Beniarjó. L’acte consistirà en un espectacle musical que porta per títol “6 veus per al poeta”, seguit d’un vi d’honor.

Lliurament del premi de poesia Senyoriu d’Ausiàs March

L’acte central d’aquest 44é premi de poesia Senyoriu d’Ausiàs March tindrà lloc el dissabte, 20 d’abril, a partir de les 19:30 hores, també a l’auditori municipal. L’acte, que obrirà la regidora de Cultura, Concha Germán, i tancarà l’alcaldessa, Eva Llinares, comptarà a més amb la intervenció del poeta alcoià Manel Rodríguez-Castelló, qui actuarà com a mantenidor, mentre que el quintet Ausiàs March serà l’encarregat d’amenitzar l’esdeveniment.

En el transcurs del mateix es desvelarà el veredicte del jurat d’aquesta edició, format per Teresa Pascual, Joan Navarro, Ricard Garcia, Consol Martínez Bella i Josep Lluís Roig, qui serà, a més, l’encarregat de presentar el poemari guanyador. Finalment, els assistents podran conéixer a l’autor o autora que guanye el 44é premi de poesia Ausiàs March, qui s’adreçarà al públic i firmarà la seua obra en acabar l’acte.

Tota la programació al voltant del premi de poesia Ausiàs March és gratuïta i està oberta al públic que desitge assistir.

Articles relacionats