15 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Beniarjó bonifica amb un 70% la instal·lació de plaques solars per a autoconsum

  • L’Ajuntament rep en només tres mesos fins a sis sol·licituds per a executar aquestes obres, la meitat del total de peticions aprovades en 2023

L’Ajuntament de Beniarjó ja ha concedit, en els tres primers mesos de 2024, un total de sis llicències per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques. Es tracta d’una xifra que ja assoleix la meitat del total de les llicències que es van sol·licitar al consistori de Beniarjó al llarg de tot el 2023, quan es van registrar 12 peticions.

Aquest tipus d’instal·lacions per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar per a autoconsum compten amb una bonificació del 70% de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO). Les primeres sis llicències del 2024 sol·licitades per particulars ja han sigut aprovades per resolució d’alcaldia i posteriorment el ple de la corporació municipal ha donat llum verda a la bonificació corresponent.

Cal recordar que l’aplicació d’aquesta bonificació sobre l’impost municipal de l’ICIO està condicionada a què les instal·lacions per a la producció de calor incloent sistemes que disposen de la corresponent homologació de l’administració competent.

L’alcaldessa de Beniarjó, Eva Llinares, ha assenyalat que “amb aquest incentiu fiscal, el consistori de Beniarjó confia que la ciutadania s’anime a instal·lar plaques solars en els seus habitatges. Això els permetrà obtenir energia neta i renovable sense contaminar el medi ambient, i al mateix temps es garanteixen un flux constant d’energia

Articles relacionats