Benialí tanca diumenge la temporada de mercats de la Vall de Gallinera

Benialí tanca este diumenge 8 d’abril la temporada de mercats a la Vall de Gallinera, fins a octubre. L’última edició a Benialí tindrà lloc entre les 10 i les 15h, amb productes de temporada, ecològics, artesanals i de la persona productora a la consumidora. A més es podrà gaudir dels ultims dies de la floració del cirer, un dels esdeveniments naturals més bonics de la Vall de Gallinera.
A més es descobrirà una nova ruta en direcció a les canteres de Benialí, de la mà de la Unió Cultural d’Amics i Amigues de la Vall de Gallinera.
I a les 12.00 tindrà lloc la presentació de l’últim llibre de Jordi Raül Verdú «Contalles de iaios i iaies (Edicions del Bullent)». És un recull de trenta rondalles arreplegades al llarg de cinc comarques del meridional valencià: L’Alcoià, El Comtat, La Marina Alta, La Marina Baixa i El Vinalopó Mitjà. Una tasca amb la que Jordi Raül Verdú crea una historia al voltant de personatges que viuen aventures o desventures «alegres, tristes, meravelloses, costumistes o cruels»; i que se’n riuen dels límits de la «dura» realitat. L’obra ha guanyat el Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular.
Pel que fa a Jordi Raül Verdú (Alcoi, 1960) és mestre, escriptor, contacontes i ha fet animacions lectores a Madrid, els Estats Units, Andorra i a la seua terra. Va cursar estudis de Magisteri a l’Escola Universitària de València i actualment treballa al CEIP Real Blanc de Cocentaina. El periòdic Ciudad li va concedir el premi CAM Medi Ambient 2010, per la defensa i difusió del Medi Ambient. És un compilador de relats populars i autor de més de seixanta llibres, la majoria de literatura infantil, entre els quals hi ha Els donyets del bosc (1992), El misteri del Montcabrer (1994), La xiqueta del Benicadell (2001), La velleta refranyera (2010), Les entranyes del Montgó (2012) o I conte contat… (2017). També està adaptant les rondalles d’Enric Valor per a lectors a partir de 8 anys.

Et Pot Interessar