26.6 C
Gandia
Dimarts, 5 juliol, 2022

Bellreguard obté més de 50.000 € en ajudes del Pla Renhata 2020 gràcies al servei de tramitació específic

• Les xifres constaten l’èxit del servei municipal específic posat en marxa per l’Ajuntament

L’Ajuntament de Bellreguard, amb l’objectiu de facilitar la informació, gestió i tramitació de les ajudes de l’anomenat pla Renhata, va habilitar l’any 2018 un servei específic sota la responsabilitat d’una tècnica en urbanisme. Al qual podien acollir-se les persones interessades en la reforma interior dels seus habitatges.

El pla, impulsat per la Conselleria d’Habitatge, està adreçat a fer possible la reforma de cuines i banys. Així com la de l’habitatge per adaptar-lo a les necessitats de persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda. Les ajudes són a fons perdut i poden arribar fins al 50% del cost total de les obres.

Aquest servei ja en el seu primer exercici va fer possible la tramitació de fins a 9 expedients amb una xifra de 18.307,41 euros en ajudes rebudes.

L’any 2019 han estat 13 expedients tramitats que van suposar un total de 30.985,78 euros, amb els quals altres tants habitatges van poder estar reformats i adequats a unes millors condicions d’habitabilitat.

Aquest any 2020 segueix creixent la petició d’aquestes ajudes, i s’han tramitat 22 expedients que superen els 50.000 euros en ajudes.

L’anàlisi de les dades de la mateixa conselleria fa que la decisió d’haver posat en marxa aquest servei d’assessorament i d’ajuda en la tramitació de la documentació davant l’administració, haja estat d’allò més encertat i valorat molt positivament per part no sols de l’equip de govern municipal sinó pels usuaris i usuàries d’aquest.

Cal considerar que tota la tramitació ha de realitzar-se obligatòriament mitjançant la plataforma electrònica de la GVA, la qual cosa pot resultar una mica complicada a usuaris amb pocs coneixements en l’ús de les noves tecnologies.

Tant és així que comparativament, sempre amb les dades publicades per la conselleria, es pot apreciar com Bellreguard amb 4.609 habitants ha tramitat en dos exercicis 22 expedients i la ciutat de Gandia, que no disposa d’aquest servei d’atenció personalitzada, amb una població de 73.829, haja formalitzat 28 expedients.

Vist l’èxit i la demanda del servei, l’ajuntament de Bellreguard ha assenyalat que “no dubtarem, un any més, en tornar a habilitar aquest servei d’ajuda a la tramitació del pla de rehabilitació. Les persones interessades poden adreçar-se a les oficines de l’ajuntament per tal de conéixer els detalls”.

Articles relacionats