8.1 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

Bellreguard ja té “Electrolinera” 

· Bellreguard instal·la una estació de recàrrega per a vehicles elèctrics amb una ajuda de l’Ivace
• La instal·lació, amb una inversió de 9.218 euros més IVA, està ja operativa en l’avinguda de la Mar

Bellreguard disposa ja d’una estació de recàrrega per a vehicles elèctrics o electrolinera, ubicada en l’avinguda de la Mar, a l’altura de l’Ajuntament. La seua instal·lació ha estat possible gràcies a un ajut econòmic concedit pel lnstitut València de Competitivitat Empresarial (Ivace) a petició del mateix Consistori. L’obra ha consistit en la instal·lació d’una estació de recàrrega semiràpida d’accés públic per a vehicles elèctrics (tipus 2).

L’Ajuntament de Bellreguard, conscienciat amb el compromís internacional en matèria d’estalvi, diversificació energètica i respecte al medi ambient, va sol·licitar a l’Ivace l’ajuda per la posada en marxa de l’estació. L’ens depenent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball va concedir la subvenció el passat 1 d’agost.

La inversió total realitzada arriba als 9.218 euros (més IVA), dels quals 7.374 és la subvenció concedida per l’Ivace. L’Ajuntament de Bellreguard aporta la diferència.
Les característiques de l’electrolinera de Bellreguard són les d’una estació de recàrrega semiràpida d’accés públic. És a dir: amb una potència elèctrica disponible superior als 20 kW en corrent continua o alterna; amb un ús exclusiu per a la recàrrega de vehicles elèctrics; accessible per qualsevol usuari; que no siga d’ús privat; i que estiga dotada del corresponent sistema de connexió del vehicle a la xarxa elèctrica per a la seua càrrega i gestió.

Articles relacionats