15 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Bellreguard involucra als ciutadans a participar en la lluita contra el mosquit tigre

• Una campanya informativa, amb un tríptic amb recomanacions i cartells en els edificis públics, busca conscienciar als bellreguardins perqué col·laboren en eliminar els focus de cria evitant acumulacions d’aigua

• Sandra Gadea: “Està en les nostres mans, en les de tots els veïns del poble, contribuir a minimitzar les molèsties que ocasiona l’insecte”

La Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Bellreguard ha posat en marxa una campanya informativa i de conscienciació ciutadana per a fer front a la proliferació del mosquit tigre. La iniciativa, que compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i la Diputació de València, ha inclòs la difusió d’un tríptic amb explicacions i consells sobre quines precaucions prendre per a dificultar la reproducció del molest insecte, o què fer davant la seua picadura.

A més, l’ajuntament ha editat diferents cartells que s’han col·locat ja en llocs visibles de diferents instal·lacions públiques del municipi, com ara el centre mèdic, el cementeri o els horts urbans. Aquests cartells mostren, de manera gràfica, les precaucions a adoptar per evitar la propagació del mosquit.
La regidora de Benestar Social i Salut, Sandra Gadea, ha remarcat la necessitat de seguir informant la ciutadania, atés que la seua col·laboració és fonamental per tal de reduir la població de mosquit tigre. “Eliminar els focus de cria, evitant les acumulacions d’aigua és, de fet, la mesura preventiva més eficaç i, per tant, està en les nostres mans, en les de tots els veïns del poble, contribuir d’aquesta manera a minimitzar les molèsties que ocasiona l’insecte en aquests mesos de calor”, ha assenyalat. Una solució que “és a més inofensiva, gratuïta i eficaç”.

Articles relacionats