24.2 C
Gandia
Dimecres, 31 maig, 2023

Bellreguard inaugura ‘Forjats en l’art’, l’exposició conjunta de Vicent Aunión amb Pep Castells i Llorenç Escrivà

• La Casa de Cultura acollira l’exposició del 13 de maig a l’11 de juny 

Bellreguard inaugura aquest divendres 13 de maig, a les 20 hores, una exposició conjunta del pintor bellreguardí Vicent Aunión amb l’escultor Llorenç Escrivà i el també pintor Pep Castells. Sota el títol de ‘Forjats en l’Art’, la mostra, que és fruit de la col·laboració entre la Regidoria de Cultura i la Fundació Aunión, ofereix una selecció de les obres d’aquests tres artistes.

L’exposició romandrà oberta fins a l’11 de juny a la Casa de Cultura de Bellreguard.

Vicent Aunión

Pintor autodidacta, natural i veí de Bellreguard. A Madrid, entre els anys 1965 i 1970, va començar a investigar i practicar amb les tintes xineses, aiguades, ceres, acrílics… i en el taller de l’escultor valencià Alfonso va ampliar els seus coneixements sobre dibuix, color i modelatge escultòric. A Granada va formar el grup ‘Dauro Art’ junt amb Xaverio, per a donar a conéixer el Sensorio Simbolismo. Entre 1989 i 2007 va actuar com a comissari d’exposicions a la Safor, Marina Alta, Ontinyent, França, Marroc… En la seua biografia compta amb 64 exposicions individuals, 75 col·lectives, 61 obres repartides per museus i col·leccions privades estatals i estrangeres i 22 dissenys.

Pepe Castells

Pintor naixcut a  Xàtiva, l’any 1962. Presideix l’entitat L’Aire Lliure-Art de Xàtiva i ha acumulat diversos premis, com ara el primer premi del Concurs Nacional de Pintura ‘Ciutat de Xàtiva’, el primer premi de cartell de la Fira de la Construcció de Xàtiva, el primer premi TV MK Ontinyent-Valles 2008; el primer premi nacional de pintura ‘Fira de Xàtiva’, el primer premi de pintura ràpida de Benigànim o el primer premi del Concurs Internacional de Pintura Rotary Club 2019. A més, ha fet nombroses exposicions a Xàtiva, Carcaixent o Gandia.

Llorenç Escrivà

Escultor, va nàixer a Gandia l’any 1965, i és artesà de la forja i el metall des de 1980. Combina les tècniques del seu ofici i unes altres sobre pedra i fusta per a crear la seua obra. Tant en escultura figurativa com abstracta utilitza diversos materials i acabaments. Una de les seues últimes obres és el monument “In memoriam”, en homenatge als motoristes caiguts, donat a la ciutat de Gandia i emplaçat en el Grau. Ha fet exposicions individuals i col·lectives en taller-galeria Mamà Hoja del centre històric de Gandia, Hotel Gandia Palace, 25 Anys Espurna i mostres veïnals en La Safor.

Articles relacionats