20.8 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Bellreguard crea un projecte per millorar el transport públic 

 

L’Ajuntament de Bellreguard ha creat un projecte per millorar el transport públic al municipi a través d’una subvenció de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori de 21.000 euros.

Este projecte, que es va iniciar en febrer i estarà vigent fins a juny, està basat en dos línies d’actuació, centrades principalment en els estudiants. Així, estes ajudes estan destinades al transport als centres educatius, tant des del CEIP Gregori Mayans i Ciscar com per als adolescents que estudien fora del municipi.

Amb el CEIP Gregori Mayans i Ciscar s’ha subvencionat el transport de l’alumnat de sisé de primària fins a la piscina d’Oliva on, una vegada a la setmana, duguen a terme l’activitat de natació inclosa dins del programa educatiu de l’assignatura d’Educació Física. A més, el consistori també ha subvencionat el cost dels autobusos per a poder fer una excursió per cicle, reduint la despesa per a l’alumnat del poble.

Una altra de les línies d’actuació ha sigut en la població adolescent que estudia fora de Bellreguard, en Oliva, Gandia, Tavernes de la Valldigna o Ondara. En total es tracta de 15 joves que manquen de transport fins als instituts o centres educatius on estan estudiant.

Cristina Mateu, alcaldessa de Bellreguard: “En projecte està basat la realització de trajectes treballats conjuntament amb la Llar Juvenil i programats de forma consensuada amb els estudiants, per conéixer les necessitats reals de les famílies. Així s’ha aconseguit ajudar-los amb el cost del trasllat, el que suposa ajudar als pares i mares tant econòmicament com en la conciliació laboral i familiar”.

Articles relacionats