13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Bellreguard acull l’anàlisi de l’escalada de violència a Palestina de l’expert Alejandro Pozo

 

– L’expert en conflictes armats Alejandro Pozo analitza a Bellreguard la nova escalada de violència a Palestina el pròxim dijous 2 de novembre, a la Casa de Cultura

Bellreguard abordarà, amb la presència d’un expert en conflictes armats, un assumpte de plena actualitat i d’urgència humanitària com és l’escalada bèl·lica a l’Orient Mitjà. L’investigador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, Alejandro Pozo, posarà context a la situació que es viu ara mateix a Gaza, que està patint els bombardejos i l’amenaça d’invasió per part d’Israel.
Aquestes darreres setmanes, malauradament, ha ressorgit amb força renovellada el conflicte Israel-Palestina, fins al punt de posar en perill, més encara, l’estabilitat internacional.

gaza

A tot arreu i també a la Safor, s’han produït diversos actes de rebuig del genocidi que està produint-se. Enfront de l’opció bel·licista i la venjança hi ha altres visions que convé conéixer i discutir amb l’ajut inestimable d’un expert del Centre Delàs d’Estudis per la Pau. Alejandro Pozo oferirà eixa visió el 2 de novembre a la Casa de Cultura (19.30 h), amb una conferència organitzada per la Regidoria de Memòria Democràtica i el mateix Centre Delàs.

Alejandro Pozo Marín (1975, La Val d’Uixò) treballa com analista i investigador sobre conflictes armats, terrorisme i acció humanitària. Ha treballat durant els últims 25 anys i continua fent-ho, remotament o sobre el terreny, a zones en conflicte armat, sobretot a l’Àfrica al sud del Sàhara i a l’Orient Mitjà. També a la Franja de Gaza i la resta de Territoris Ocupats de Palestina. És doctor en Pau i Conflictes, així com professor de Conflictes Armats, Terrorisme, Seguretat, Geopolítica o Humanitarisme en graus i postgraus de diferents universitats. Un dels seus últims llibres és “La Guerra contra el Terror”, de l’editorial Icaria, on s’aborda el detall d’algunes qüestions que tractarà.

Articles relacionats