14.8 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Bellreguard obri un procés participatiu per a elaborar el Pla d’Infància, Adolescència i Joventut

L’Ajuntament de Bellreguard, mitjançant la Regidoria de Participació Ciutadana que dirigeix l’alcalde Àlex Ruiz, ha posat en marxa una sèrie de tallers participatius en vista a l’elaboració del primer Pla d’Infància, Adolescència i Joventut del municipi. La primera d’aquestes sessions, destinada a xiquets d’entre 10 i 12 anys, tindrà lloc el proper divendres 16 de novembre (17h, Llar Juvenil). En pròximes setmanes es celebraran també els tallers adreçats a adolescents i joves.

“Des del govern municipal hem volgut, primer que res, escoltar i arreplegar les opinions i inquietuds dels xiquets, adolescents i joves de cara a definir el pla, ja que ells són precisament a qui va dirigida la iniciativa”, ha remarcat l’alcalde.

Amb l’elaboració del que serà el primer Pla d’Infància, Adolescència i Joventut, l’Ajuntament de Bellreguard dóna, a més, una altra passa en l’objectiu de convertir-se en el primer municipi de la Safor en incorporar-se a la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància d’UNICEF. Segons explica la coordinadora del taller del proper divendres, Alba Àngel, aquest és un altre dels requisits per obtindre eixa declaració, junt amb la creació del Consell de Xiquetes i Xiquets, posat en marxa a principis d’aquesta mateixa legislatura.

Cal recordar, en aquest sentit, que mentres avança en el camí cap a eixa declaració com a Ciutat Amiga de la Infància, Bellreguard ja té la condició de Municipi Aliat d’Unicef des d’abril de 2017, el que suposa un reconeixement de la seua voluntat de treball en matèria de política pública d’infància.

Després d’aquest primer taller, en vindran dos més, adreçats respectivament a la població de 12 a 18 i de 18 a 30 anys. Les opinions i suggerències dels participants seran tingudes en compte per a la redacció del pla, que servirà de guia per a marcar les polítiques municipals i “marcar els objectius a complir”, segons explica Àngel.

Articles relacionats