18.5 C
Gandia
Diumenge, 28 maig, 2023

Barx projecta millorar el seu amfiteatre amb el nou Pla d’Inversions de la Diputació

 

 

• El municipi de la Safor ha rebut de la corporació provincial 1.250.000 euros en els tres últims anys per a invertir en millores que decideix el consistori, cas de la nova canonada que connecta els pous

• El diputat Vicent Mascarell ha visitat el municipi junt amb  l’alcalde, Miguel Donet, qui ha agraït les millores en la xarxa d’aigua potable i la recuperació d’espais naturals com el de ‘Els Brolls’

L’alcalde de Barx, Miguel Donet, ha aprofitat la visita del diputat Vicent Mascarell per a avançar els detalls de la remodelació de l’amfiteatre, projectada en el marc del Pla d’Inversions 2022-23 de la Diputació de València. Amb un pressupost de vora 150.000 euros, l’ajuntament de la localitat de la Safor pretén millorar l’accessibilitat i la vista general de l’epicentre cultural i d’oci d’un poble amb una poc més d’un miler d’habitants.

Donet ha explicat que la intenció del consistori és realitzar obres perquè l’amfiteatre siga més accessible, en un projecte que inclou la instal·lació de baranes de protecció, l’ampliació de l’escenari i un clos de pedra que també millorarà l’estètica d’aquest teatre a l’aire lliure amb capacitat per a 400 persones.

Barx destinarà al voltant de 150.000 euros a l’amfiteatre, poc menys de la meitat dels 385.000 euros que rebrà de la Diputació a través del nou Pla d’Inversions aprovat enguany. En total, el municipi de la Safor ha rebut 1.250.000 euros de la corporació provincial durant la present legislatura, principalment del Pla d’Inversions i del Fons de Cooperació en el qual la Diputació participa junt amb el Consell.

Autonomia municipal

El diputat Vicent Mascarell ha insistit, durant la seua visita a Barx, en l’autonomia municipal com a eix de la gestió de l’equip de govern provincial, la qual cosa permet a alcaldes i alcaldesses “destinar els fons que reben de la Diputació, que tripliquen les ajudes directes que arribaven als ajuntaments, a les necessitats i inquietuds que els transmeten els seus veïns”.

En el cas de Barx, les ajudes que transfereix l’ens provincial han servit en els últims anys per a millorar diferents infraestructures, com la renovació de la xarxa d’aigua potable en el nucli urbà o la instal·lació d’una nova canonada que connecta els pous de Suros i Sant Adrià, una obra ara troba en execució. Altres actuacions, cas de la recuperació de l’espai natural de les fonts Els Brolls, ja s’han completat i poden gaudir-se per veïns i visitants.

Articles relacionats