13.4 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

‘Barx Camina’ es posa en marxa per a fomentar els passejos saludables en grup

 

 

 

• Es realitzen els dimarts i els divendres de 10 a 11 hores amb eixida des del centre de salut

Els professionals del centre de salut de Barx i el centre de Salut Pública del Departament de Salut de Gandia juntament amb l’Ajuntament de Barx posen en marxa la iniciativa ‘Barx Camina’ per a fomentar l’activitat física i les relacions socials.

Barx se suma així a altres municipis de la comarca que ja l’han posada en marxa com Gandia, Oliva, Tavernes de la Valldigna i Vilallonga, dins de l’estratègia de promoció de la salut comunitària i sota el paraigua ‘La Safor et cuida’.

Es tracta d’un programa d’eixides setmanals en grup pel municipi amb el principal objectiu de promoure activitats que milloren la salut i el benestar. Les eixides es realitzen els dimarts i els divendres a les 10 hores des del centre de salut, amb parades en diversos punts de la localitat, i amb una duració d’una hora aproximadament.

Les persones participants van acompanyades per un monitor especialitzat i per professionals sanitaris, que els guien en les caminades alhora que els indiquen altres activitats que beneficien la salut.

La primera eixida serà el dimarts 24 de gener a les 10 hores des de la Llar dels Jubilats. Les persones interessades poden inscriure’s en el centre de salut o a l’Ajuntament.

Des del Departament de Salut de Gandia, la directora d’infermeria d’Atenció Primària, Cristina Altur, ha destacat la importància d’aquesta mena d’iniciatives no sols per al foment de l’exercici físic, sinó també pel caràcter socialitzador d’aquest.

Articles relacionats