Les autoritats de Mèxic eleven a 314 els morts pel terratrèmol

El balanç de víctimes mortals com a conseqüència del terratrèmol de magnitud 7,1 que va sacsejar el dimarts la zona centre i sud de Mèxic ha ascendit a314, segons l’últim balanç oficial d’este dijous.

El cap de Govern de la Ciutat de Mèxic, Miguel Ángel Mancera, ha indicat en roda de premsa que en la capital del país el nombre de morts ha augmentat a 108 en les últimes hores.

Prèviament, el coordinador nacional de Protecció Civil, Luis Felipe Puente, havia xifrat en 230 els morts, indicant que a Ciutat de Mèxic havien mort cent persones.

Als morts en la capital del país se sumen 69 a Morelos, 43 a Pobla, tretze en l’estat de Mèxic, quatre a Guerrero i un a Oaxaca.

Les autoritats no han donat per tancat el balanç, en la mesura en què encara es busca a possibles víctimes entre les runes i no existeix certesa que algunes dades no estiguen duplicades. En les últimes hores s’ha arribat a revisar a la baixa el recompte de morts.

El Servici Sismològic de Nacional de Mèxic ha comptabilitzat un total d’onze rèpliques en les últimes hores després del terratrèmol registrat el dimarts al migdia en el centre del país.

El terratrèmol va tindre lloc poc més d’una setmana després d’un altre de magnitud 8,2 en l’escala de Richter que va deixar més d’un centenar de morts als estats d’Oaxaca, Chiapas i Tabasco. Es dóna la circumstància que tal dia com el 20 de setembre, fa just 32 anys, es va produir un altre sisme a Mèxic que va deixar milers de víctimes mortals.

Et Pot Interessar