18.2 C
Gandia
Dimarts, 28 novembre, 2023

Augmenten les persones ingressades per Covid19 en l’UCI de l’Hospital Comarcal

L’Hospital Comarcal Francesc de Borja ha notificat que hi han ingressades 11 malalts per Covid19, la mateixa quantitat que l’última notificació, però s’han doblat les persones que es trobaven a la Unitat de Vigilància Intensiva, per la qual cosa, són en UCI 4 persones i en Planta Covid 7 persones.

 

Sanitat notifica 2.340 nous casos de coronavirus i 3.369 altes en la Comunitat Valenciana

– Es redueix de huit a quatre setmanes el termini per a administrar la vacuna a la població que ha passat la malaltia

– Un total de 3.275.930 persones compten amb la pauta completa d’immunització en la Comunitat Valenciana

Un total de 3.857.749 persones han rebut ja una dosi de la vacuna contra el coronavirus en la Comunitat Valenciana. A més, en aquests moments, compten amb la pauta completa d’immunització 3.275.930 persones.

D’altra banda, des de l’última actualització realitzada el divendres passat, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat 2.340 casos nous de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens, que situen la xifra total de positius en 495.688 persones.

A més, s’han registrat 3.369 altes a pacients amb coronavirus. D’acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 13.370 casos actius, la qual cosa suposa un 2,64% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 492 persones ingressades, 93 d’elles en l’UCI.

A més, s’han registrat 2 defuncions (tots ells en els últims 7 dies), per la qual cosa el total de decessos des de l’inici de la pandèmia se situa en 7.620.

Reducció de terminis en la vacunació de contagiats

La Conselleria de Sanitat ha reduït de huit a quatre setmanes el termini que ha de transcórrer per a vacunar a les persones de 65 anys o menys que s’han contagiat de coronavirus i han superat la malaltia, la qual cosa representa en aquest cas la pauta completa.

També es redueix de huit a quatre setmanes el temps que han d’esperar aquelles persones que després de rebre la primera dosi de la vacuna es van infectar de coronavirus. Així, quatre setmanes després des de l’inici de símptomes o el diagnòstic de la malaltia podran rebre la segona dosi.

Tal com s’especifica en l’estratègia estatal de vacunació, els majors de 65 anys no han vist retardada la seua pauta de vacunació per la infecció per COVID-19 i no es veuen afectats pel canvi.

D’aquesta manera s’acurta el període actual d’espera, la qual cosa permetrà continuar avançant amb major agilitat en l’objectiu d’estendre en el menor temps possible la cobertura amb pauta completa, que és la que garanteix una millor protecció, en general, enfront de la malaltia i, en particular, enfront de les noves variants de la malaltia.

Articles relacionats