24.6 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

Augmenta un 14% el número de persones en situació de vulnerabilitat ateses per Creu Roja a Gandia

Creu Roja Gandia ha destinat als projectes de persones en situació d’extrema vulnerabilitat  132.540 € fins a octubre, un augment del 75% respecte al mateix periode de 2016, i ha aconseguit atendre en diferents projectes socials a 3.116 usuaris, un 14% més que l’any passat.

Per tal d’acomplir l’objectiu d’esar “cada vegada més a prop de les persones”, Creu Roja Gandia ha desenvolupat distints projectes d’ajuda anuals per a donar cobertura a persones en situació de vulnerabilitat extrema, que estan sent finançats per les administracions públiques, aportacions de particulars o pels propis recursos de socis i voluntaris.

El total d’inversió repartida en projectes de persones en situació d’extrema vulnerabilitat ha sigut de 132.540 €, un 75% més que de gener a octubre de 2016, quan l’entitat humanitària va destinar 75.771€. A més, enguany s’ha hagut d’ampliar el ventall de programes per necessitats de la demanda referits a Benestar Personal, Allotjament de Refugiats, Inclusió Social de Xiquets, Promoció d’Èxit per a Joves i Foment de Principis de Creu Roja. Cal afegir la cessió que fa l’Ajuntament de Gandia d’una vivendaper a situacions d’emergència i dos més per al programa de refugiats.

Fins a octubre de 2017 a Gandia s’ha intervingut en 3.116 persones en situació de greu dificultat per a fer front a les seues necessitats bàsiques. En eixe mateix període l’any passat es van atendre 2.689 persones, és a dir, que s’ha incrementat l’atenció als usuaris en un 14%.

Pel que fa a les intervencions directes, han estat dirigides a: Atenció Urgent de Necessitats Bàsiques, 719 usuaris (aliments per a adults i lactants, productes d’higiene i abric, pagaments de subministraments d’aigua, gas, electricitat…); 174 atencions en Prevenció d’Exclusió Escolar (orientació pedagògica per a menors, material i reforç escolar…); així com 98 persones beneficiades en Prevenció d’Exclusió Residencial (pagament de lloguers i allotjaments en casos d’emergència…).

Les intervencions dissenyades desde la singularització s’han aplicat en programes per a: Activació Social amb 45 intervencions (benestar y empoderament personal…); Persones Majors o amb Discapacitat 201 serveis (teleassistència, servei a domicili per a transtorns cognitius, transport amb vehicle adaptat, onades de fred, calor o grip…); així com 330 accions en Immigrants o Refugiats (projecte integral d’allotjament, suport educatiu, acompanyament a la integració, tramitació de documentació…).

El Pla d’Intervenció Social que aplica Creu Roja Gandia es treballa en xàrcia amb diferents Entitats, Organitzacions i Departaments de l’Ajuntament de Gandia. El finançament dels diferents projectes es concreten via subvencions, convenis, empreses col·laboradores, el IRPF, Fons europeus FEAD…, donacions privades o fons propis.

L’assemblea de Creu Roja Gandia continuaamb la necessitant d’augmentar la col·laboració per a garantir l’acompliment d’atendre les extremes situacions de vulnerabilitat social. És per això que es fa una crida a la ciutadania, per implicar-se com a voluntaris o com a socis. Sols cal passar-se per la seu en c/ Magistrat Català 48, o telefonar al 96 2873861.

Articles relacionats