18 C
Gandia
Dilluns, 29 maig, 2023

Arriba a Oliva la campanya “Reciclar per a ConserMar”

– Campanya de conscienciació ciutadana sobre reciclatge. Tant el departament de Turisme i Platges com ara el de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oliva col·laboren amb aquesta iniciativa

Divendres que ve,18 de juny, l’equip de “Reciclar per a ConserMar” s’instal·larà a la platja Pau Pi (zona Plaça Europa), per a conscienciar als ciutadans sobre els beneficis del reciclatge per al medi ambient i la importància de no abandonar els residus a les platges.

Es tracta d’una acció promoguda per Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i Ecoembes, en col·laboració amb 22 Ajuntaments costaners de tota la Comunitat Valenciana, que té per objectiu fomentar la recollida selectiva dels residus d’envasos generats al voltant de les platges.

Durant tot el matí l’equip de ConserMar atendrà els ciutadans que s’acosten des d’un estand situat en la Plaça Europa. L’objectiu és informar els ciutadans de la importància de no abandonar els residus a les platges i realitzar una separació correcta d’aquests.

A més, es resoldran possibles dubtes sobre on i com cal depositar un determinat residu, fent possible el seu posterior reciclatge. Aquestes accions in situ permeten arribar al major nombre possible de veïns i conscienciar-los que l’acció de reciclar l’hem de realitzar en qualsevol situació i lloc.

Aquesta iniciativa té per objectiu fomentar entre els ciutadans la recollida selectiva de residus d’envasos generats al voltant de les platges (llandes, briks, envàs de plàstic) i cridar l’atenció per a frenar la basuraleza, és a dir, l’abandó dels residus a les platges (littering). L’acció reforçarà la importància de la separació domèstica d’aquests residus i el seu depòsit en els contenidors corresponents per a afavorir el seu reciclatge. Amb tot això, s’ajuda a reduir la contaminació, millorar la qualitat mediambiental i contribuir a l’economia circular dels envasos.

En definitiva, es tracta d’Implicar els ciutadans com a agents actius preservadors del patrimoni comú que representen les nostres platges, valorant-les Arriba a Oliva la campanya “Reciclar per a ConserMar” el que són, un tresor natural en l’ús i el gaudi del qual està basat a més en bona part el nostre desenvolupament.

Articles relacionats