Arranca Art Dispers, les jornades per a donar a conèixer el contingut del centre museístic de l’antic Hospital de Sant Marc

‘Selviaje al Más acá’ és el títol de l’activitat amb la qual arranca aquest dijous 21 la programació d’Art dispers, les jornades de portes obertes del Centre Museístic de l’Antic Hospital de Sant Marc, que inclou entre altres espais el MAGa i el Museu de Santa Clara.

Fins el diumenge 24 de març, l’espai acollirà una completa programació cultural que inclou visites guiades tant al MAGa com a Santa Clara, tallers, contacontes, performance, actuacions teatrals, música, exposicions temporals, entre d’altres.

El divendres 22 de març l’activitat principal serà una visita teatralitzada a càrrec de la Escola de Teatre del Serrano (ETS)que amb el nom del Històries de l’Hospital, recorrerà els diferents espais i en la qual coneixerem alguns dels personatges que s’amaguen en este històric edifici. Abans, tindrem l’acte d’inauguració de l’exposició Estimar la XIVEGA, amb fotografies de l’entorn natural de Gandia, realitzades per Ramon Santamaria.

El dissabte 23 de març, les activitats començaran a les 11h  i s’allargaran fins les 20h, destacant l’actuació de Josep Enric Grau, amb ens presentarà Antologia de Poegrafies i també l’activitat La pintura, dansa i sona, amb la participació de Cristina Bernal (violoncel), Eva Cháfer (Ballarina) i Nela Gregori (pintora).

Per al diumenge 24 estava prevista l’actuació de la companyia de titelles Teatre Buffo, però per problemes d’última hora no poden actuar a Gandia. La companyia Mar de Marionetes els substituirà i representarà l’obra La Cenicienta, en la qual tant els personatges com l’escenografia són un homenatge a Velázquez i al quadre de Las Meninas.

A més a més de les activitats ressenyades, durant el cap de setmana s’estrenara un espai d’oci, anomenat la Terrasseta del sant Marc, amb ambientació musical i es faran visites guiades a les col·lecions, aixi com tallers i contacontes per al més menuts. Totes les activitats són gratuïtes, encara que algunes, per les seues característiques,  precisen d’inscripció prèvia.

L’objectiu d’estes jornades es donar a conéixer l’oferta cultural del Centre Museístic, ja que a banda de les col·leccions permanents, els visitants poden gaudir de l’espai infantil Telles, de les exposicions artístiques temporals i d’altres activitats culturals, com xarreres, nits al museu, concerts o representacions teatrals al llarg de tot l’any.

Et Pot Interessar