9.9 C
Gandia
Dimarts, 23 abril, 2024

Aquesta nit és la fi de les restriccions excepte l’ús de la mascareta

– La Generalitat demana que es mantinga la prudència i la responsabilitat per continuar combatent la pandèmia

– L’ús de la mascareta és obligatori en interiors i en exteriors quan no es puga guardar la distància de seguretat

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, han confirmat la fi de la majoria restriccions imposades fins ara en la Comunitat Valenciana per a lluitar enfront de la pandèmia de coronavirus. Les noves normes entraran en vigor el dissabte 9 d’octubre des de les 00.00 hores.

S’entra de ple en la nova normalitat, exceptuant l’ús de la mascareta excepte per la màscara i la prohibició de fumar en terrasses i espais oberts si no es pot mantindre la distància interpersonal.

Aquesta decisió ha vingut determinada per l’evolució dels indicadors epidemiològics de la cinquena ona de la pandèmia de coronavirus en la Comunitat Valenciana que ha permés eliminar les restriccions que afectaven el sector de la restauració, hostaleria i oci nocturn.

També cal tindre en compte que no es podrà fumar en els espais oberts en els quals no es puga mantindre la distància mínima de seguretat entre les persones, per la qual cosa se seguirà sense poder fumar a les terrasses i es manté en 10 el màxim de comensals per taula en l’hostaleria.

A la Comunitat Valenciana existia encara una limitació d’aforaments en l’hostaleria, l’oci nocturn, gimnasos, piscines, banquets o congressos tenien un aforament del 75 per cent i que ara desapareixen.

Articles relacionats