APEIF denuncia desinterès per la prevenció d’incendis a la Safor

L’Associació per la Prevenció d’Incendis Forestals a la comarca de La Safor (APEIF) ha denunciat desinterès per la prevenció d’incendis a la comarca, després de que a l’última de les reunions informatives periòdiques que organitza esta entitat només acudiren sis persones, i ha advertit de que la tragèdia que se’stà vivint a Grècia es pot repetir a qualsevol urbanització de la Safo. 

Tot això després de coneixer-se que almenys 79 persones han mort i més de 170 han resultat ferides com a conseqüències dels incendis registrats des de dilluns als voltants d’Atenes, la capital grega, segons l’últim balanç facilitat per la Brigada de Bombers grega.
En un comunicat, el servei de Bombers ha dit que ja ha identificat els cadàvers de 79 persones i ha assenyalat que no és clar el nombre de persones desaparegudes des que es van originar els primers focus dels incendis.
«Els treballs per trobar a les persones desaparegudes continuen per part de patrulles d’especialistes en Vuja, Mati i Rafina», ha indicat la Brigada de Bombers, abans de demanar als ciutadans que si no troben a algú afí, avisen al telèfon 199.
Els Bombers han explicat que actualment estan treballant intensament per extingir dos grans incendis a l’est d’Atenes, en un dels quals estan desplegats 228 efectius amb 114 vehicles i un altre amb prop d’un centenar d’especialistes en lluita contra el foc. Espanya ha enviat un avió per a col·laborar en les tasques.
L’anterior balanç dels incendis era de 74 morts. En total, hi ha més de 180 persones ferides, de les quals 23 són menors d’edat.
La Brigada de Bombers ha alertat que el balanç podria seguir augmentant a causa de la gran quantitat de ferits i a les persones desaparegudes
Les primeres flames van aparèixer el dilluns en un bosc de pins prop de Kineta, a 50 quilòmetres d’Atenes. El segon es va iniciar poc després en Penteli, al nord de la capital. El foc va estendre també cap a l’est de la ciutat. De moment, es desconeixen les causes dels incendis, freqüents a Grècia durant l’estiu.

Et Pot Interessar