18 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Antonio Montiel tira la tavallola

L’actual líder de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Montiel, ha anunciat que no optarà a la reelecció com a secretari general davant la pròxima celebració, el 14 de maig, de l’assemblea de la formació en l’autonomia, segons ho ha confirmat en un missatge en el seu perfil de Facebook. Montiel diu que vol fugir de personalismes i ambicions, però el ben cert és que la forma amb la  que ha gestionat el poder que al maig de 2015 els ciutadans van posar a les seues mans ha estat més que qüestionat. El Pacte del Botànic s’assembla molt a un xec en blanc, la implantació territorial de Podem no ha existit, els grups municipals de les principals ciutats, sobretot a València i Castelló, estan absents, i per damunt de tot l’alineació de Montiel amb el sector errejonista en la darrera assemblea de Vistalegre va acabar de deixar al líder autonòmic fora de joc.
No obstant, l’actual secretari general de Podem a la Comunitat ha apuntat que ha pres aquesta decisió “després d’una llarga i meditada reflexió” i ha assenyalat que després de deixar aquest càrrec centrarà la seua activitat política “a treballar per a donar respostes a les demandes de l’organització i dels ciutadans en les institucions”, però ha precisat que no mantindrà “cap responsabilitat dins de l’organització”.
“Quedaré a la disposició de la nova direcció per a seguir aportant el meu treball, les meues idees i la meua il·lusió en aquest projecte”, ha afegit sobre aquest tema.
Montiel ha afirmat que “en la política actual sobren personalismes i ambicions improductives” i ha dit creure “que Podem necessita un futur integrador, unitari, plural, obert i feminista, deixant arrere absurds fronts i famílies que tan poc aporten a la societat que tant espera d’aquest projecte”. No obstant, Montiel  s’ha mostrat com un dels més frontistes amb la virulència amb la que els dies previs a l’assemblea de Vistalegre va atacar al secretari general, Pablo Iglesias. 
“Tinc el convenciment que Podem és avui dia l’única eina per a aconseguir un canvi social real, i des d’eixe convenciment hem de ser exigents en el nostre treball i estar al 100% allí on se siga més útil”, ha manifestat en el missatge.
El fins al moment líder de la formació morada ha comentat que està “molt satisfet del treball històric que l’actual direcció de Podem ha dut a terme en els últims dos anys” i també “orgullós” de “les moltíssimes persones” que li han mostrat “el seu suport, el seu treball i el seu afecte” des que ocupa el càrrec de secretari general.
“Les meues ganes i la meua motivació per a seguir barallant per un país més just són més que mai, i en aqueixa lluita seguiré dedicant la major part d’hores del meu dia a dia”, conclou el missatge de Montiel.
D’altra banda, Montiel ha destacat que “estem davant un moment transcendental perquè la situació de la Comunitat, amb nivells de renda inferiors a la mitjana estatal i amb índexs de pobresa i exclusió social, exigeix solucions urgents”, segons ha informat el partit en un comunicat.
En aquesta línia, ha assenyalat que la formació morada “té el doble repte d’articular un projecte ple d’idees i iniciatives eficaces i fer-ho de manera que ens permeta ser una força majoritària en 2019”: “Podem segueix sent la millor eina per a provocar el canvi que requereix la societat. Ens juguem molt i hem d’estar a l’altura del que requereix la societat valenciana”, ha dit sobre aquest tema.
Montiel ha sostingut que el Govern valencià “ha entrat en abstracció davant certs temes” i açò els “obliga” a hores d’ara de legislatura a “incrementar” el seu “nivell d’exigència”. “Des de les institucions hem d’endurir la nostra posició per a exercir la labor de control per a la qual vam ser triats”, ha asseverat.
“No cal donar res per establit en l’Acord del Botànic, un pacte que només pot seguir si les forces que el van subscriure compleixen els compromisos adquirits abans la ciutadania i les seues organitzacions”, ha conclòs el líder de Podem a la Comunitat.

Articles relacionats