Antoni Miró torna a Gandia amb la seua obra més recent

La Casa de Cultura de Gandia ha inaugurat este divendres 7 de setembre l’exposició «Antoni Miro, obra recent». L’artista alcoià, que es va convertir en assidu a Gandia durant el trasllat de la seua escultura «25 d’abril», ha vulgut presentar en esta exposició una xicoteta mostra de la seua obra i de les inquietuds que el mouen a pintar.

Observador de la realitat quotidiana, Miró ha fet de la ciutat i la societat que l’habita el seu camp de treball. Des dels compromís social, Miro ens projecta una societat de contrastos en els quals està present la pobresa, l’art del carrer i la seua banalització i mercantilització als museus, la denuncia a  les guerres i les injustícies, els moviments socials, , però també la bellesa del cos humà, la societat multicultural, la solidaritat, la reivindicació de la nostra cultura  o  el compromís amb la societat de la qual forma part.

Els quadres que conforme l’exposició formen part de diverses col·leccions que l’artista ha desenvolupat en estos anys. A través d’un joc de colors, textures i tècniques diverses,  ens  presenten una mirada detallada i diversa sobre els temes que inspiren el seu treball.

Antoni Miró (Alcoi, 1944) s’ha interessat al llarg de tota la seua carrera artística pels temes socials, com una crònica de la realitat, dins de les corrents internacional de pop art i el realisme.

Des de 2015, treballa amb la Universitat d’Alacant amb la Càtedra Antoni Miró d’Art contemporani on produeix i fomenta una gran varietat d’activitats per a la promoció de les arts.

La seua obra forma part de les col·leccions de nombrosos museus i col·leccions  arreu del món i disposa d’obra pública en moltes ciutats, com ara Gandia.

L’exposició es pot visitar a la Casa de Culttura Marqués de González de Quirós de Gandia fins el 13 d’octubre.

Et Pot Interessar