18.2 C
Gandia
Diumenge, 24 setembre, 2023

Ana Barceló: “Volem arribar tots junts a la fase 2 i amb la certesa que no retrocedirem”

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha mostrat la seua satisfacció per la decisió, comunicada aquest divendres pel Ministeri de Sanitat, que la Comunitat Valenciana, en el seu conjunt, estiga en la fase 1 a partir d’aquest dilluns, alguna cosa que ha atribuït a l'”immens esforç” de la ciutadania i del personal sanitari.

D’altra banda, ha explicat que el departament de salut de la Ribera ha passat a la fase 1 sense cap mena de restricció. Segons Barceló, “des de Salut Pública s’ha treballat intensament per a recuperar la traçabilitat dels casos que han aparegut en els últims dies“. D’aquesta forma, es va traslladar al Ministeri de Sanitat la proposta que aquest departament passara de fase sense restriccions.

A més, la consellera ha assenyalat que, a partir d’ara, la unitat territorial que es tindrà en compte a l’hora de passar de fase i per a permetre la mobilitat de la ciutadania serà la província.

La consellera ha volgut felicitar pel seu treball a tot el personal del sistema sanitari, així com al de Salut Pública, però també als ciutadans i les ciutadanes, ja que “ha seguit totes les mesures i recomanacions de les autoritats sanitàries i, junts, hem aconseguit el nostre objectiu”. “Seguim així, perquè aquesta setmana és decisiva i també ho és el comportament que tinguem tots”, ha assenyalat.

A més, ha recordat que s’entra ara “en una fase que és molt important consolidar”, per la qual cosa ha apel·lat a la responsabilitat de tot el món perquè “no abaixe la guàrdia”. “Volem arribar tots junts a la segona fase i ho volem fer amb la seguretat i la certesa que no retrocedirem”, ha conclòs la consellera.

Articles relacionats