Amsterdam serà la seu de l’Agencia Europea del Medicament i Barcelona cau a la primera ronda

Amsterdam s’ha imposat este dilluns com a guanyadora de la seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA) per sorteig, després d’empatar a la final amb Milà.

“Amsterdam acollirà la nova seu de l’Agència Europea del Medicament”, ha informat a través de Twitter la presidència de torn de la UE, que ocupa este semestre Estònia.

Milà i Amsterdam han empatat en la tercera i última ronda de votació, la qual cosa ha obligat la presidència estonia a prendre la decisió per sorteig entre les dues.

Les regles per triar les noves seus de l’EMA i de l’Autoritat Bancària Europea (EBA) –ambdues deixaran Londres com a conseqüència del Brexit al març del 2019– estableixen que en cas d’empat en l’última ronda, la decisió es prendrà “per sorteig”, introduint les paperetes de les finalistes a l’urna i traient-ne una.

El Consell d’Assumptes Generals de la Unió Europea ha decidit així en només dues hores el lloc al que es mudarà l’EMA i ho ha fet esgotant les tres rondes de votació previstes. Tot el procés ha sigut conduït per la presidència de torn estonia i supervisat pels serveis legals del Consell.

Barcelona ha caigut a la primera volta, en la qual ha quedat en cinquè lloc amb 13 punts, per darrere de Milà (25 punts), Amsterdam i Copenhaguen (20 punts tots dos) i Bratislava (15 punts).

La segona fase l’han disputat Milà, Amsterdam i Copenhaguen, i ha sigut esta última la que ha quedat fora de la competició en esta ronda, i ha deixat soles a la final a Milà i a Amsterdam.

Et Pot Interessar