20 C
Gandia
Dimarts, 7 desembre, 2021

ALUMNES DE LA UPG PINTEN GANDIA

Els alumnes de dibuix i pintura de la Universitat Popular de Gandia (UPG), coordinats pel monitor Santi Royo, van traure este dissabte els cavallets al carrer i van aprofitar el matí assolellat per a pintar del natural, convertint l’emblemàtica Plaça de Loreto en una extensió de l’aula. En un ambient de companyonia van donar regna solta a la seua creativitat observats pels vianants que s’acostaven curiosos. El resultat d’aquesta activitat formarà part d’una exposició que se celebrarà en el mes d’abril en el local de la UPG.

D’altra banda, dins del cicle d’excursions al Patrimoni Natural que organitza la Universitat Popular de Gandia, i en col·laboració amb el Departament de Medi Ambient i del Col•lectiu pels Pobles de la Safor, aquesta setmana han dedicat la seua eixida a Joan Pellicer. Com tots els primers diumenges de març, al voltant de setanta persones s’han reunit en la font de les Malladetes  i en les Foies”, al peu del Mondúver, per a homenatjar al metge i naturalista de Bellreguard Joan Pellicer.
Pellicer va ser un dels professors més emblemàtics de la UPG però també precursor d’una llarga llista d’associacions vinculades al senderisme i a la defensa del territori i el patrimoni natural de les comarques centrals valencianes, o del territori de “Diania”, com a ell li agradava denominar-les. Els seus treballs es van centrar predominantment en la classificació taxonòmica de les espècies vegetals però també en la etnobotànica i en els usos tradicionals de les nostres plantes, des dels remeis medicinals a la mitologia clàssica.
Però també va ser el mestre de moltes persones de diverses generacions que estimen el seu país i que tenen en ell un referent ètic i científic indeleble.

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles