15 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Alta participació en les conferències de les Jornades de Memòria Democràtica

– Celebrades ja les dues primeres conferències de les Jornades per la Memòria Democràtica organitzades per l’IES María Enríquez i el Cefire Gandia

– Aquestes xarrades tenen l’objectiu de reivindicar la memòria de les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme 

Aquesta setmana s’han celebrat dues de les conferències corresponents a «Del Somni al Malson. La repressió franquista: llengua, cultura i societat», les Jornades per la Memòria Democràtica organitzades per l’IES Maria Enríquez i el Cefire, conjuntament amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, que tenen com a objectiu recuperar i reivindicar la memòria de les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme.

Ambdues xarrades han tingut lloc en la Sala A de la Casa de la Cultura. Mentre la primera, realitzada el dimarts, 5 d’abril, tractava sobre els intel·lectuals a l’exili i va estar a càrrec de la professora de la UV, Carme Gregori, la segona es va celebrar un dia després i versava al voltant de la prohibició i persecució lingüística durant la dictadura franquista, seminari presentat pel professor Joan Borja, de la Universitat d’Alacant.

Per altra banda, fins al pròxim 17 d’abril, es podrà visitar a la sala B l’exposició «Imatges de la memòria democràtica. El còmic com a recurs didàctic», dissenyada pels il·lustradors Antonio Altarriba, José Pablo GarcíaPaco Roca, Sento Llobell i David Fernández.

Articles relacionats