12.6 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

Alicia Izquierdo: “El centre d’interpretació serà una finestra oberta a l’arqueologia i història de les antigues poblacions”

– Visita obres de restauració de la Nevasca de Marxuquera

La regidora de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural, Alícia Izquierdo, acompanyada de l’arqueòleg municipal, Joan Negre, tècnics i responsables de l’obra, van visitar ahir les últimes actuacions a la Nevasca de Marxuquera, on s’està desenvolupant la primera fase d’un projecte de rehabilitació que permetrà instal·lar allí, en breu, un fantàstic centre d’interpretació sobre la vall de Marxuquera. La restauració de l’edifici ha permés consolidar tota l’estructura constructiva per assegurar-se que sobreviu al pas del temps. I, al seu interior, s’hi podrà parlar extensament sobre la història d’aquest meravellós paratge.

El centre d’interpretació serà una finestra oberta a aspectes tan interessants com l’art paleolític de la cova de les Meravelles, l’intens poblament neolític a les coves que voregen la vall, l’ús d’algunes d’elles com a santuaris en època iber-romana o, naturalment, la vida rural a Marxuquera durant els últims tres segles“, ha destacat Izquierdo.

Amb la col·laboració del Departament de Gestió Responsable del Territori, l’entorn de la Nevasca servirà també per a crear un espai ambiental on conéixer els arbres i conreus tradicionals a Marxuquera, i una talaia privilegiada des d’on poder observar l’increïble paisatge que l’envolta.

Articles relacionats