ALFONSO RUS I MARÍA JOSÉ ALCÓN, ENTRE ELS DETINGUTS EN L’OPERACIÓ IMELSA

En total, en esta causa, que la Guàrdia Civil ha batejat com a ‘Operació Taula’, es preveuen 24 detencions. Al costat de les 24 persones que seran detingudes hi ha altres cinc amb categoria d'»investigades».

L’operació inclou diversos escorcolls, entre els quals hi ha, les instal·lacions del grup municipal del PP a l’Ajuntament de València. Els agents s’han desplaçat este matí fins a allà però els escorcolls en si no havien començat a les 11.30 hores en espera que arribara al lloc la secretària judicial, han assenyalat les mateixes fonts.

En el moment de la denúncia, la formació d’EUPV ja va indicar que li resultava difícil pensar que Alfonso Rus no sabera de les actuacions de Benavent, ja que este «havia nascut, crescut i s’havia enriquit baix el paraigua» del també exalcalde de Xàtiva, Rus.

Este suposat cobrament de comissions, en este cas durant els anys 2005 i 2006 vinculades amb la Mostra de València, també va esquitxar a la llavors regidora de Cultura a l’Ajuntament de València amb l’anterior govern municipal popular María José Alcón. Estes gravacions van provocar que el PP li suspenguera de militància.

En ple escàndol, Benavent va ser citat el maig de 2015 pel jutjat per a declarar com a imputat per les presumptes irregularitats a l’entitat que dirigia, i a la seua eixida, en declaracions als mitjans de comunicació, ha reconegut que es va portar «de tot» de la Diputació –tot i que pensava retornar-los, segons ha dit– i ha advertit que anava a col·laborar amb la justícia i que anava a fer mal «a molta gent» contan la veritat. «Va a eixir merda a punta pala», ha expressat.

Després d’estes declaracions als mitjans, Benavent ha hagut d’acudir en algunes ocasions a Fiscalia Anticorrupció per a col·laborar amb la investigació, en una causa que s’ha dividit en diferents peces i en què s’han estudiat contractes amb diferents empreses relacionats, entre d’altres, amb plans d’inversió de camps i gespa artificial, de piscines cobertes i camps de pàdel.

Paral·lelament a este procediment, un jutjat diferent, el número 6 de València, manté oberta una causa contra Marcos Benavent després de la denúncia que li va interposar la Diputació de València, quan estava presidida per Rus, per presumptes despeses injustificades i altres irregularitats.

Et Pot Interessar