ALFONSO GRAU ASSENYALA AMB EL DIT A RITA BARBERÁ

«Si s’ha demanat una quota extraordinària per a ajudar les despeses de campanya, quina cosa més natural que el que encapçala la llista siga el primer a posar-la», ha dit Grau en declaracions a Onda Cero, preguntat sobre el presumpte finançament irregular de la campanya del PP de València per a les eleccions autonòmiques i municipals del mes de maig passat.

Actualment s’està investigant judicialment si el PP valencià va oferir a diversos exregidors populars lliurar diners al partit que, presumptament, se’ls tornarien amb posterioritat.

Això sí, Grau ha dit desconèixer qui els va fer este oferiment al·legant que abans que s’iniciara esta campanya electoral, el mes de març del 2015 -després de ser processat pel Cas Nóos-, va abandonar el grup municipal i va dimitir del seu càrrec: «El que ha pogut succeir després ho ignore completament», ha emfatitzat.

Tot i que l’exvicealcalde valencià veu «increïble» que haja pogut realitzar-se qualsevol finançament irregular del PP de València, ha instat que si es detecta alguna cosa «s’aclarisca» i, arran d’això, «que cadascú carregue amb la seua creu» i s’assumisquen responsabilitats. A més, Grau ha manifestat que si en algun moment ell ha comès alguna activitat irregular, ha estat sense «consciència».

D’altra banda, preguntat sobre les declaracions de l’exassessora del PP a l’Ajuntament de València Arantxa Martí, qui ha dit que es va negar a donar 1.000 perquè «era blanqueig clarament i un tema tèrbol», Grau ha insistit que ella és una persona «íntegra, honorable i com cal».

José Luis Planes nou Secretari Local de Més – Compromís per Xeraco