18 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

Alcaldes, regidors i tècnics compareixeran al Senat a la recerca de solucions per a la regressió de litoral

– Compromís demana la compareixença de tècnics i alcaldes que suggerisquen millores de gestió davant la situació del litoral i les desencertades actuacions de Costes

– Mulet: “la Comissió de Transició Ecològica ha d’entendre el problema i encoratjar, en conseqüència, actuacions i mesures urgents”

El senador Carles Mulet està registrant al Senat un al·luvió de peticions de compareixences davant la Comissió de Transició Ecològica de diferents autoritats i representants veïnals perquè traslladen als integrants d’aquest òrgan de la Cambra Alta la situació en la qual es troba el litoral i la preocupació a la qual s’enfronten pels efectes del canvi climàtic, la regressió sobre el seu litoral i per les controvertides mesures preses fins al moment.

La iniciativa busca que “els representants de Costes a Madrid coneguen la inoportunitat d’algunes de les seues decisions i polítiques de costes, que estan generant problemes en el territori. Un exemple és el de Torre de la Sal, on hi ha iniciats procediments de recuperació possessòria. En comptes de  solucionar problemes en generen més. No coneixen els problemes reals de la ciutadania des dels seus despatxos i prenen mesures que són contraproduents amb els interessos reals de les persones i els pobles”, explica Mulet.

Fins al moment, la coalició ha demanat la compareixença de diferents persones perquè expliquen la situació preocupant de les platges dels seus municipis. En els pròxims dies se’n sol·licitaran moltes més.

–  Alexandre Ruiz Gadea, regidor de Turisme i Platja i exalcalde del municipi de Bellreguard (València).

– José Girona Viñals, president de l’Associació de Veïns d’Almardà, Corint i Malvasur de Sagunt (València).

– Vicent Esteban Chapapría, Catedràtic de Costes i Ports d’Universitat Politècnica de València, perquè explique la situació de les platges i el litoral de Sagunt i Tavernes de la Valldigna (València).

– Wenceslao Alós  Valls, alcalde de Moncofa (Castelló) i portaveu de la Plataforma ‘Espigons Ja!’ de Platges de Moncofa.

– Sergi González Frasquet, alcalde de Tavernes de la Valldigna (València).

– Evèlia Beltran Ramos, en representació de l’associació “Amics de la Mar” d’Almassora (Castelló).

– Juanjo Agost, president de l’Associació de Veïns del poblat marítim de Torre de la Sal (Cabanes, Castelló), perquè explique la situació preocupant del poblat davant les pretensions de la Direcció General de Costes d’iniciar un procediment de ecuperació possessòria del poblat, i els problemes de regressió marítima de la zona.

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha indicat que confia que “la Presidència de la Comissió convoque noves sessions i admeta les peticions que té sobre la taula i s’analitze la problemàtica que pateixen aquests veïns que veuen any rere any irremeiablement les seues platges, passejos, habitatges i mobiliari urbà afectats o que no saben quin serà el futur dels seus habitatges o barris”, explica.

Per al representant de Compromís “és important que els grups parlamentaris coneguen aquests problemes que es viuen pels temporals que arrasen i posen el perill nuclis urbans, a la vegada que es du una política caòtica i sense justificació lògica, per la qual cosa volem que la Comissió servisca per a donar llum a l’Administració a l’hora d’actuar de manera sensible amb els problemes territorials”.

Articles relacionats