18.7 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Els alcaldes de Dénia, Oliva i Gandia estaran vigilants davant el compromís de Foment amb el tren

Els alcaldes de Dénia i Oliva, Vicent Grimalt i David González, i l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, han valorat este dimecres el Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana 2017-2025 que va presentar dilluns passat a València el ministre de Foment, Íñigo de la Serna. Aquest pla inclou, entre altres accions, l’ampliació de la línia C1 des de Gandia fins a Oliva i el desdoblament de la via de Cullera a Gandia, amb un pressupost de 120,58 milions d’euros i 139,20 milions d’euros, respectivament.
En les seues intervencions els alcaldes han coincidit a afirmar que “l’ampliació de la línia C1 fins a Oliva “és una meta per a aconseguir l’objectiu final: l’arribada del tren fins a Dénia”.
L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha destacat el sòlid front comú de les tres ciutats per a continuar reclamant i reivindicant que el tren de via ampla arribe fins a la capital de la Marina Alta, és a dir, la infraestructura completa, Gandia-Oliva-Dénia. “La pròxima parada de la línea C1 ha de ser Dénia”, ha afirmat.
Tant Morant com González han destacat l’alçada política i de mires de l’alcalde de Dénia, que ha eixit a aplaudir esta ampliació de la C1 fins a Oliva com a pas previ de l’arribada del tren a Dénia, quan haguera pogut tenir una actitud totalment oposada i particular sobre esta ampliació.
Morant també ha destacat el paper que ha jugat el Govern valencià perquè el Ministeri de Foment haja inclòs l’ampliació de la línia C1 de tren de rodalies fins a Oliva. Morant ha dit que “per primera vegada, la veu de la Generalitat s’ha sentit en Madrid contra l’argument del Ministeri en què afirmava que el tren no era rendible ni econòmicament ni social”.
Per altra banda, l’alcalde d’Oliva ha afirmat que l’ampliació de la C1 fins a Oliva no es incompatible amb la tramitació i procediment de la fase 2 del tren de la Costa, que coincideix amb el traçat Oliva-Dénia que està en la fase d’estudi ambiental.
Els tres alcaldes han coincidit a afirmar que ara és el temps d’estar damunt dels compliments del compromisos anunciats pel Ministeri de Foment dilluns passat. Per aquest motiu, l’alcalde d’Oliva, David González, ha recordat que ha demanat als responsables de la Conselleria que informen als municipis dels acords de la Comissió de Seguiment integrada pel Govern valencià i el Ministeri de Foment.
L’alcalde de Dénia ha valorat positivament la unitat d’acció dels tres alcaldes i el front comú reivindicatiu de la societat civil organitzada i ha destacat que “l’anunci de l’arribada del tren a Oliva és un pas perquè acabe arribant fins a Dénia.”

Articles relacionats