29.4 C
Gandia
Dimecres, 17 agost, 2022

Al voltant de 1.000 beneficiats entre autònoms i microempreses de Gandia pels plans Resistir I i II

· El govern municipal ultima el Pla Resistir III dotat amb més de 300.000 € per incloure a empreses i autònoms que no s’hagen pogut acollir a les ajudes en les dues anteriors convocatòries

Les ajudes parèntesi dels plans Resistir I i II, posades en marxa pel govern municipal juntament amb la Diputació de València i la Generalitat Valenciana amb un pressupost de 2,6 milions d’euros, han beneficiat fins al moment a prop de 1.000 autònoms i microempreses de Gandia. Així ho han explicat Josep Alandete, vicealcalde de la ciutat i José Manuel Prieto, coportaveu del govern municipal, en la roda de premsa celebrada hui després de la Junta de Govern.

Tal com s’ha explicat durant la compareixença, de moment i a falta d’aprovació d’altres 70 ajudes emmarcades dins del Pla Resistir II, el govern municipal ha atorgat 1,46 milions d’euros a 642 beneficiaris amb el Pla Resistir I i més de 700.000 € amb el Pla Resistir II a altres 327 beneficiaris. Unes ajudes que s’han concedit amb la màxima celeritat i eficiència i que han convertit a Gandia en un municipi referent a l’hora d’atorgar les ajudes per a molts altres pobles i ciutats de la Comunitat Valenciana.

Jose Manuel Prieto ha informat que les algunes de les ajudes encara s’estan tramitant, ja que cal que els seus beneficiaris lliuren la documentació corresponent i que la propera Junta de Govern atorgarà pràcticament totes les ajudes restants de la segona fase del Pla Resistir II, i ha avançat que l’executiu espera posar en marxa el pla Resistir III amb els diners sobrants de les dues anteriors convocatòries. Els prop de 300.000 € d’aquesta nova iniciativa aniran destinats a aquelles empreses i autònoms que no s’han beneficiat de les dues edicions anteriors. “Hem detectat algunes empreses de determinats sectors que han sol·licitat els ajuts, però que no complien els requisits demanats així que aquesta nova línia anirà destinada a ajudar a aquests sectors”.

Pel que fa a les ajudes a la transformació digital de les empreses, Alandete ha informat que la Junta de Govern celebrada aquest matí ha aprovat 6 noves ajudes per un import de 9.537 € amb el que ja són 59 les empreses beneficiàries que han rebut un total de 121.000 €. El vicealcalde també ha avançat que queden pendents d’atorgar altres 75 ajudes per valor de 120.000 €.

Sobre totes les iniciatives posades en marxa des de l’executiu, Josep Alandete ha afirmat que es tracta d’ajudes “molt necessàries per a pal·liar els efectes de la pandèmia nostres sectors productius. Són iniciatives que permetran que les nostres empreses es preparen per a un món que cada vegada té més exigències digitals” va declarar el vicealcalde qui ha avançat que es tracta d’unes ajudes que “mantindrem en el temps per acompanyar les empreses de la ciutat cap a la digitalització”.

Per finalitzar, s’ha recordat que l’any passat a l’Ajuntament de Gandia ja va atorgar l’any passat ajudes gràcies al romanent de tresoreria i que cal justificar les mateixes dins del termini marcat pel consistori fins al 15 de maig per evitar que es tramiten sol·licituds de reintegrament d’aquestes.

Durant la compareixença s’ha explicat que resten per presentar justificació en l’àmbit de la Cultura 10 empreses de les 28 que les van sol·licitar.

Pel que fa a les ajudes de comerç, resten per justificar 242 de les 454 atorgades i 9 de les 39 del sector turístic.

“Hi ha temps perquè hem ampliat el termini. Farem el treball administratiu necessari, però els beneficiaris han de saber que han de remetre la justificació perquè l’Ajuntament puga tancar les convocatòries per preparar-ne de noves iniciatives” va finalitzar Prieto.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats