23.2 C
Gandia
Dijous, 30 novembre, 2023

Agents de la Policia Local de Tavernes salven la vida a un gos

 

• L’animal estava desnodrit i deshidratat en la terrassa de la casa del propietari i no eixia al carrer

• Una denúncia anònima en la Línia Verda de l’Ajuntament va alertar de la situació del gos i els policies locals van iniciar la investigació

Agents de la Policia Local de Tavernes de la Valldigna han salvat la vida d’un gos que estava desatés i abandonat pel propietari. L’animal estava desnodrit i deshidratat i vivia en la terrassa de la vivenda sense eixir mai al carrer. Una investigació que va començar arran d’una denúncia anònima en la Línia Verda de l’Ajuntament.

La denúncia detallava el domicili on passava este possible cas de maltractament animal i explicava que el gos estava malalt i el propietari el deixava morir de fam i set; a més, aportava una fotografia de l’estat actual del gos.

Els agents, davant la impossibilitat de poder accedir a l’habitatge per no trobar-se el propietari en l’interior, van decidir fer volar el dron de la Policia Local per a veure com estava l’animal i van observar que el gos presentava un pes molt inferior a la raça a què pertany, que podrien ser 15 quilos menys. En eixe moment s’intentà contactar amb familiars del propietari de la casa i de l’animal perquè entregaren el gos de forma voluntària i fora atés en una clínica veterinària per a salvar-li la vida. Finalment, el propietari va accedir a entregar-lo.

L’avaluació del veterinari indicava que el gos, si no haguera sigut tractat, hauria mort, ja que presentava símptomes de deshidratació, desnutrició i anèmia severa, a més de tindre leishmaniosi. Amb este informe, la Policia Local comunicà al propietari que serà investigat per un presumpte delicte de maltractament animal continuat, pel fet que s’aprecia crueltat perquè el propietari vivia al mateix habitatge que el gos i no li importava tindre’l en estes condicions.

El propietari ha passat a disposició judicial i se li ha sol·licitat l’abonament del tractament veterinari, que ascendeix a 520 euros, sense comptar l’alimentació i les atencions que estan donant al gos per a recuperar-lo.

Articles relacionats