14.1 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

Ador projectarà el documental “Valencians de Mallorca. L’herència balear al sud valencià”

– La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ador, ha organitzat pel pròxim divendres la projecció d’un interessant documental a la biblioteca municipal

VM Ador cartellEl documental “Valencians de Mallorca. L’herència balear al sud valencià”, és el que es projectarà. 

Sinopsi: No cal anar a Ses Illes per sentir parlar el català salat. “Sa casa”, “sa taula”, “ses cases”… Al sud del País Valencià hi ha un poble, Tàrbena, on hi ha la memòria ben viva dels pobladors mallorquins. Valencians de Mallorca tracta sobre la repoblació, amb milers d’immigrants mallorquins, de molts pobles de la Marina, la Safor i el Comtat. Tots ells buits després de l’expulsió dels moriscos el 1609. Encara hi queden conservades els cognoms, costums i parla mallorquines. Sota la direcció i guió dels periodistes Sergi Tarín i Juli Esteve, aquest documental ha comptat amb el suport, entre d’altres, del govern balear, l’AVL, la Universitat de València i la Universitat d’Alacant.

La duració és 54 minuts, i la presentació a càrrec del periodista, coguionista i codirector del documental, Juli esteve. La projecció es el divendres 23 d’octubre, a les 19.00 hores a la Biblioteca Municipal.

Articles relacionats