20.5 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

ADOR PROGRAMA DESENES D’ACTES EN LA SETMANA CULTURAL PRÈVIA A LES FESTES

 

Dissabte 23 hi ha previst un acte literari a les 23 hores al raval, i diumenge 24 una exhibició de natació sincronitzada a la piscina municipal a partir de les 19:30 hores. 

A les 22:30 de dilluns s’inaugura la Fira Popular amb nous concursos, proves, jocs tradicionals i moltes sorpreses més al Frontó Municipal.
Dimarts 26 hi ha previst jocs d’aigua a mig dia a càrrec de Sènia al Frontó Municipal, i a les 19 hores un concert infantil de Dani Miquel al frontó. A les 21 hores excursió nocturna al riu Serpis al seu pas per la Fàbrica de la Seda de Vilallonga, un recorregut de 4’5 quilòmetres de dificultat baixa. Cal portar sopar.  Aigua fresca i salmorra a càrrec de l’Ajuntament.
Dimecres 27 hi ha jocs d’aigua a migdia al Frontó, i Contacontes i taller de màscares i titelles. Biblioteca Municipal. L’espectacle es diu “Que ve el Tio de la Porra, un personatge molt conegut a la comarca de la Safor, a Ador especialment, i també a Gandia, Bellreguard i Oliva, on acudeix tots els anys per anunciar als xiquets de les escoles i dels instituts que ja han arribat les festes del poble.
Però d’on ve aquesta tradició? I per què se celebra només a la Safor? Juli Capilla ofereix un contacontes en què explica els orígens del Tio de la Porra de manera divertida i amb un fum de sorpreses. Una aventura per la comarca de la Safor que és també un
homenatge al cinema mut i on els més menuts són els veritables protagonistes. En acabar el contacontes, hi haurà un taller gratuït de màscares i titelles sobre el Tio de la Porra, el mític personatge saforenc.
Eixi dia a partir de les 20 hores es disputaran les finals de truc i s’oferirà una masterclass d’Aqua Zumba a la piscina. La jornada acabarà amb un sopar de bonytolet al forn al Frontó. 

Articles relacionats