24.7 C
Gandia
Divendres, 1 juliol, 2022

Ador organitza un seguit d’actes per celebrar el “Dia de la Dona”

HOMENATGE A ISABEL-CLARA SIMÓ (VIDA I OBRA)

Conferència a càrrec de Teresa Pasqual (poetessa) i Rosa Mascarell (artista)

Presenta l’acte, l’Alcaldessa d’Ador, Manela Faus.

Isabel-Clara Simó (Alcoi 1943-2020) està considerada una de les creadores modernes més importants de la literatura catalana. Ha rebut guardons com el Premi Sant Jordi de novel·la per La salvatge; la Creu de Sant Jordi per la seua trajectòria literària, i el Premi Andròmina de narrativa per Hum… Rita!: l’home que ensumava dones. El 2017 va ser guardonada amb el Premi d’Honor de les lletres catalanes i la VI Plaça del Llibre de València li va atorgar en 2018 el seu Premi d’Honor “per la importància i l’exemplaritat de la seua tasca intel·lectual”. A més, també ha estat distingida amb el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians per l’assaig En legítima defensa i amb el XIX Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira per El meu germà Pol (Bromera).

Dia: divendres 6 de març

Lloc: Biblioteca

Hora: 19.30 h.

TORNEIG DE PÀDEL I TENIS FEMENÍ

Dia: dissabte 7 de març

Lloc: Poliesportiu Municipal

Hora: per determinar.

MASTERCLASS DE ZUMBA

A càrrec de Puri Acedo.

En acabar, esmorzar. Cal apuntar-se a l’esmorzar. Inscripcions fins al divendres 6 de març a la Biblioteca Municipal.

Preu: 3 €.

Dia: diumenge 8 de març

Lloc: Poliesportiu Municipal

Hora: 9.30 h.

LES NOSTRES COMPOSITORES

Exposició a càrrec de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV)

Aquesta exposició naix fruit de la col·laboració de la FSMCV amb Presidència de la Generalitat Valenciana. Es tracta d’una exposició amb il·lustracions realitzades per Carla Fuentes i textos de Raquel Lacruz que recopila la trajectòria de creadores com l’esclava Hind; les germanes Francisca, Ambrosia i María Luisa Pitarch, que componia en el convent en el segle XIX; María Carbonell García, la subpriora que componia música profana; o Lola Vitòria Tarruella, la compositora amb dots esotèrics que va ser empresonada durant la Guerra Civil per les milícies republicanes. També trobem altres com Lolita Soriano, creadora del primer himne del València C.F., desconegut per la gran majoria dels afeccionats i afeccionades; Ethelvina Ofelia Raga Selma, pianista de cinema mut; Matilde Salvador Segarra, la gran compositora de la Comunitat Valenciana; María Luisa Campos Cutayar, que va compondre una sonata per a la VI Flota Americana; o Carmen Verdú Esparza, compositora de les persones sordes, entre moltes altres més.

Inauguració, dilluns 23 de març a les 18 h.

L’exposició es podrà visitar des del dilluns 23 de març fins a l’1 d’abril a la Biblioteca Municipal d’Ador, de 11.30 h. a 13.00 h. i de 17.00 h. a 19.30 h. de dilluns a divendres.

Articles relacionats