17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Ador amb els deportats i morts en camps de concentració

L’Ajuntament d’Ador s’adhereix al Manifest de 5 de maig, Homenatge i Record als espanyols i espanyoles deportades i mortes en camps de concentració i a totes les víctimes valencianes i espanyoles del nazisme.

El Consell de Ministres del Govern d’Espanya va acordar l’any passat, com altres països europeus, instaurar el 5 de maig com a ‘Dia d’Homenatge als espanyols i espanyoles deportades i mortes a Mathausen i altres camps i a totes les víctimes del nazisme d’Espanya’, coincidint amb la data de commemoració de l’alliberament el 1945 del camp de Mathausen, on 10.000 espanyols van patir l’horror de l’extermini.

Des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ens encoratgen a sumar-nos a aquesta iniciativa a la qual ja s’han sumat entre altres, La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

Des de l’ajuntament ha assenyalat que ‘La vacuna efectiva contra els totalitarismes i en favor de la convivència democràtica consisteix a recordar, comprendre i transmetre-ho a la societat perquè no torne mai més a repetir-se la barbàrie’.

Articles relacionats