Addiccions, noves tecnologies i jocs on-line

L’Associació Mosaic ha organitzat una xarrada coloqui per parlar de les adiccions a les noves tecnologies i als jocs on-line. La Xarrada serà elpròxim 4 de desembre a les 19:00 hores en la Casa de la Marquesa.

L’Associació Mosaic és una associació sense ànim de lucre. Va ser creada en 1996, per a respondre a una necessitat d’atenció per a les persones drogodependents de la zona. Un grup de dones de la localitat van veure necessari fer un treball d’acompanyament de les persones drogodependents al centre de dia Projecte Home de València. Amb el temps van aconseguir un lloc per a reunir-se en el Palau Ducal de Gandia, per la qual cosa van començar a realitzar les primeres teràpies de deshabituació en la localitat.

Les addiccions a les noves tecnologies es dupliquen entre joves i adolescents

La febre dels videojocs no entén d’edat. Ho saben bé els innombrables pares que veuen com els seus fills de deu, onze o dotze anys s’enganxen al Fortnite, un joc especialment atractiu per als menors pel seu disseny. «El meu cosí té huit anys i ja està picat», compta Adrià. «Però és massa de xiquets, jo preferisc una mica més competitiu, com el Counter-strike».

Més de 200 milions de persones juguen al Fortnite a tot el món. L’any passat van saltar les alarmes quan la premsa britànica va donar a conéixer el cas d’una xiqueta de nou anys que va entrar en rehabilitació per addicció a aquest videojoc. La preocupació condeix entre pares, professors i experts. Marcos – de nou un nom suposat-, alumne d’11 anys d’un col·legi, va arribar a allargar les sessions de Fortnite fins a les sis del matí a esquena dels seus pares, els qui es van acabar assabentant.

Però no solament preocupen els videojocs, sinó l’abús en general de les noves tecnologies. Set de cada deu xiquets de 10 i 15 anys tenen mòbil, i a partir d’aqueixa edat el percentatge s’eleva al 95%, segons dades de la Fundació Anar. Xarxes socials, ‘youtubers’ i ‘influencers’ s’han convertit en un autèntic imant del qual molts joves i adolescents són incapaços de desenganxar-se. A això se sumen les apostes ‘online’, potser el vessant més perillós de totes.

De com previndre totes aquestes situacions es parlarà a la Xarrada del 4 de desembre. Es tracta de donar un toc d’atenció, que els adults reflexionem sobre aquest problema, perquè els joves responen al que nosaltres els ensenyem. Moltes vegades som els pares els que estem tot el dia enganxats al mòbil.

Et Pot Interessar