14.4 C
Gandia
Dimarts, 6 desembre, 2022

Actualització de la incidència de Coronavirus als Pobles de la Safor

Contagis totals últims  14 dies a la Safor

La segona onada de coronavirus a la Safor continua en fase de creixement, segons indiquen les dades oficials de la conselleria de Salut. Com es pot observar en la gràfica la corba continua creixent, ja que que a l’última actualització el creixement ha sigut menor. De fet l’últim tram la tendència és d’aplanament.

Corba Contagis Safor 1Corba Contagis Safor

Incidència en municipis de major població 

En les municipis amb més població com són Gandia, Oliva i Tavernes la tendència es a l’alça, com es pot comprobar a la taula de dades següent: 

Evolucio de la pandemia 6

Es pot observar que tant Gandia com Tavernes estan per dalt de la mitjana de la Comunitat Valenciana, i només Oliva es troba per davall de la mitjana. Gandia ha multiplicat per 10 el nombre de contagis en només un mes, passant de 32,19 el dia 15/10 a 354,07 en aquesta última actualització, el que suposa un percentatge del 1000%, i en el cas de Tavernes, el creixement ha sigut pràcticament de 20 vegades, passant de 29,07 positius el 15 de novembre a 558,11 el dia 9 de novembre el que suposa un percentatge de creixement del 1824 %.

Oliva ha passat de tindre una xifra de 115,53 contagis per cada 100 mil habitants a 183,26, el que suposa un percentatge de creixement del 59,13 %.

Evolucio de la pandemia 5 1

 

Situació als pobles de la Safor

Coronavirus Pobles Safor

– La situació a la Valldigna es complica i molt. Benifairó i Tavernes superen els 500 contagis per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies, només Simat es troba amb una millor situació, ja que la xifra de contagis és de 90,12 per cada 100 mil habitants. Es pot fer una lectura amb cert positivisme de la situació a Tavernes on la tendència de creixement ha baixat en aquesta última actualització.

– Només 7 pobles de la Safor es mantenen amb zero positius: Beniflà i Guardamar de la Safor (zero positius des de l’inici de la pandèmia), Alfauir, Almiserà, Palmera, Castellonet i Piles.

– Per davall de la mitjana de la Comunitat Valenciana estan els municipis de Beniarjó, Barx, Simat, Xeresa, Vilallonga, Rafelcofer, Oliva, Palma, Miramar, Ador, L’Alqueria i La Font d’En Carròs

– Per dalt de la mitjana trobem a Almoines, Potries, Gandia, El Real de Gandia, Bellreguard, Xeraco tots aquests municipis amb menys de 400 contagis per 100 mil habitants.

– Amb una situació més complicada amb més de 500 contagis: Lloc Nou, Tavernes, Benifairó, Daimús, Ròtova i Benirredrà, aquesta última població afectada pels contagis sofrits a la residència de majors.

 

Articles relacionats