20.5 C
Gandia
Diumenge, 26 maig, 2024

Actuació d’emergència per millorar el tram més perillós de la carretera de La Font d’en Carròs a Oliva

 

La Diputació millora la seguretat en el tram més perillós de la carretera de La Font d’en Carròs a Oliva

Aquesta primera actuació en l’antic camí municipal, que ara forma part de la xarxa provincial, pretén solucionar els punts de circulació perillosa en un tram de corbes de la CV-683

Per a 2021 està previst licitar la redacció del projecte integral per a intervindre en tota la carretera i millorar la seguretat viària de la mateixa.

La Diputació de València, a través de l’àrea d’Infraestructures i Carreteres que dirigeix Rafa García, actuarà a principis de 2021 en la CV-683 entre Beniarjó i Oliva per a solucionar els problemes de trànsit en un tram amb corbes perilloses a l’altura de La Font d’en Carròs. La corporació provincial escometrà la seua primera intervenció en aquest antic camí municipal, que es va incorporar a la xarxa provincial fa uns mesos, com a pas previ a la millora integral de la seguretat viària en la carretera.

Aquesta primera actuació està localitzada en un tram d’aproximadament 300 metres entre la urbanització del Tossal Gros i l’accés a la Finca de la Foia, on se succeeixen diferents corbes amb terraplens que dificulten la circulació. 

Les obres inclouran el condicionament de la plataforma entre el punt quilomètric 4+350 i el 4+600, generant una nova secció de dos carrils de 3,25 metres, vorals d’1 metre i berma de 0,5 metres en el marge esquerre.

El projecte inclou la millora de traçat en les corbes dotant-les d’un radi major i transicions més segures i còmodes, així com la millora del drenatge de la carretera, l’ampliació de la qual comporta la demolició i nova execució de diversos murs de contenció en els dos marges de la plataforma.

En paraules del diputat d’Infraestructures i Carreteres, Rafa García, “la prioritat és sempre la seguretat en la xarxa viària provincial, com demostra la ràpida intervenció per a eliminar punts de circulació perillosa en aquesta via que va ser recentment catalogada de titularitat provincial”. La carretera és un antic camí municipal que l’any passat es va incorporar a la xarxa provincial en virtut del que s’estableix pel Catàleg del Sistema Viari de la Comunitat Valenciana aprovat mitjançant Decret 46/2019, de 22 de març, de la Generalitat.

Millora integral de la via

El responsable provincial de Carreteres explica que aquesta ràpida actuació projectada sobre la via respon a la intenció de resoldre com més prompte millor els problemes de circulació en dos corbes especialment perilloses, aprofitant que els terrenys són de propietat municipal i es pot actuar immediatament. El termini d’execució de les obres s’estima en 6 mesos i el pressupost total ascendeix a 578.000 euros.

No obstant això, la intenció de la Diputació és millorar la seguretat en tota la via una vegada ha passat a formar part de la xarxa provincial. Per a això, en el marc de planificació i programació de l’àrea d’Infraestructures es contempla la licitació, al llarg de 2021, del contracte de serveis per a la redacció del projecte de millora integral de la carretera CV-683 entre La Font d’en Carròs i Oliva, a fi de dotar-la de les característiques de funcionalitat i seguretat necessàries.

Articles relacionats