À Punt registra una quota d’audiència del 2’4% i la cadena demana temps

La telelevisió pública valenciana À Punt ha registrat una quota mitjana d’audiència del 2,4%, segons les primeres dades oferides per Kantar Media. La informació facilitada per l’empresa auditora apunten que el ‘NTC nit’ -l’infomatiu de la nit- aconsegueix una audiència de 4,2% i és l’espai més vist del canal autonòmic, seguit del ‘NTC migdia’, amb el 3,9% de quota de pantalla.

Els informatius són, per tant, els espais amb major seguiment per part de l’audiència d’À Punt. De l’audímetre d’ahir dimecres destaca també el programa ‘Terra viva’, amb 4,7% de share, el dia de l’estrena, apunta À Punt en la seua pàgina web.

Així mateix, Kantar ha oferit a la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) les dades del 9 d’octubre, quan À Punt, que va dedicar el matí als actes institucionals, va aconseguir una quota de pantalla del 10,1% i 152.000 espectadors van veure el NTC de migdia. La mitjana d’audiència del dia festiu va ser del 4,6%.

Aquestes són les primeres dades d’audiències des que va obrir À Punt, més de quatre anys després del tancament de l’antiga Canal 9 amb el govern del ‘popular’ Alberto Fabra. Al novembre de 2013, l’audiència mitjana de Canal 9 era del 4,9% fins al moment en el qual es va anunciar el tancament, quan va pujar al 9,4% després de canviar els treballadors la graella habitual.

Des d’À Punt recorden que «en els inicis, les cadenes privades han necessitat temps per a estabilitzar l’audiència» i posen com a exemple a La Sexta, que «va tindre una quota de pantalla d’1,8% en el primer any i no va ser fins al segon quan es va estabilitzar en una mitjana del 5,5%». Així mateix, assenyalen que la quota mitjana de les televisions autonòmiques a Espanya va ser del 7,3% al juliol.

Finalment, des de l’entitat posen de manifest que À Punt té un pressupost de 55 milions d’euros i «una audiència objectiva de quasi 5 milions de valencians i valencianes, la qual cosa suposa una despesa per habitant d’11,13 euros, el més barat de l’Estat espanyol». En aquest sentit, esmenten el cas de la televisió d’Aragó, «considerada de les més productives, el cost de la qual ascendeix a 36,16 euros per habitant».

Et Pot Interessar