18 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

838 famílies de Gandia es van beneficiar d’ajudes tramitades per l’Oficina d’Habitatge

 

· Amparo Victoria: “La principal meta que tenim és facilitar l’accés a un habitatge accessible i digne a qui més ho necessite”

· L’oficina està situada a la plaça Tirant i tramita ajudes al lloguer o rehabilitació de l’habitatge

· En 2020 va tramitar ajudes per valor de 2,6 milions d’euros

Amparo Victoria, regidora d’Habitatge i Regeneració Urbana, ha comparegut aquest matí per fer balanç dels projectes, iniciatives i línies d’ajudes que s’estan duent a terme des de l’Oficina d’Habitatge i Regeneració Urbana de l’Ajuntament de Gandia.

Sobre les ajudes, l’edil ha recordat que algunes d’aquestes línies són “molt abundants” i que la ciutadania pot accedir-hi per beneficiar-se en ajudes al lloguer o rehabilitació de l’habitatge acudint a l’Oficina d’Habitatge i Regeneració Urbana, situada a la plaça del Tirant, on se li facilitarà tota la informació necessària i resoldran tots els dubtes que tinguen els interessats. També es pot visitar la pàgina web habitatge.gandia.org.

Victoria va voler animar la ciutadania a utilitzar aquest servei per sol·licitar informació i realitzar els tràmits oportuns. Un servei que ja va beneficiar l’any passat a 838 famílies de Gandia que van rebre en ajudes 2,6 milions d’euros.

Les ajudes que ofereix actualment l’oficina es divideixen en dos blocs:

1. Ajudes al lloguer entre les quals destaquen:

– Ajudes al lloguer ordinari: Iniciativa dotada amb 14,2 milions d’euros. El termini finalitza el pròxim 8 de juliol.
– Ajudes al lloguer jove: Iniciativa dotada amb 7,1 milions d’euros. El termini finalitza el pròxim 8 de juliol.
– Ajudes al lloguer per ERTO-COVID-19: Iniciativa dotada amb 5 milions d’euros. El termini finalitza el pròxim 30 d’octubre.
A aquests ajuts s’incorporaran en breu aquelles destinades a situacions d’especial vulnerabilitat per COVID-19

2. Ajudes a la rehabilitació d’edificis:

– Ajudes per a l’elaboració de l’informe d’avaluació d’edificis. Una subvenció bàsica del 20 per cent de l’import protegit d’aquest informe, per a totes les sol·licituds corresponents a edificis amb una antiguitat superior a cinquanta anys i edificis els titulars pretenguen acollir-se a ajudes públiques per a obres de rehabilitació i que complisquen els requisits i la documentació exigida. L’Informe d’Avaluació dels Edificis és obligatori per optar a una sèrie d’ajudes, sent un instrument preceptiu en la tramitació de les diferents línies d’ajudes a la rehabilitació i regeneració urbana.
El termini de l’Informe d’Avaluació dels Edificis finalitza el pròxim 30 de juny, mentre que el termini per sol·licitar les ajudes municipals per aquest informe acaba el 5 de juliol.

– Ajudes per a obres de conservació i accessibilitat: Dotades amb 18 milions d’euros. El termini finalitza el pròxim 22 de juliol.
– Ajudes per a obres de millora d’interior (Pla RENHATA): Dotades 3,9 milions d’euros. El termini va concloure el passat 31 de maig.
– Ajudes per a millorar l’eficiència energètica. Actualment es troben pendents de convocar la resolució.

Amparo Victoria va tornar a incidir que “aquestes interessants línies d’ajudes les té la ciutadania a la seua disposició a l’Oficina d’Habitatge i Regeneració Urbana. Un espai de proximitat i atenció directa per conéixer les diferents opcions que té al seu abast a l’hora de trobar un habitatge, a més dels tràmits per acollir-se a qualsevol classe d’ajudes en aquesta matèria” i va finalitzar la seua intervenció afirmant que “l’habitatge és una qüestió prioritària. És un dret constitucional que hem de garantir entre totes i tots. Però, a més, hem de ser capaços de convertir-lo en un dret real. Tenim la necessitat que aquestes ajudes arriben on han d’arribar. La principal meta és facilitar l’accés a un habitatge accessible i digne a qui més ho necessite. Així, estem treballant intensament perquè les ajudes no es perden“.

Articles relacionats