Gandia inicia la reposició d’arbrat en mal estat 2021

Gandia inicia la campanya de reposició d’arbrat en mal estat 2021

  • El procés permetrà al mateix temps revisar la integritat de l’arbrat dels carrers i dels sistemes de reg

La regidora delegada de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, ha informat aquest matí que l’Ajuntament de Gandia ha iniciat aquesta setmana la primera fase de les tasques enfocades a reposar els arbres a diferents zones urbanes de la ciutat. Així, assenyala Izquierdo, l’operativa “dóna continuïtat als treballs que ja s’iniciaren prèviament per diferents zones de Gandia”.

La responsable de Medi Ambient ha destacat que en les “pròximes setmanes es preveu plantar més de 250 arbres de diferents espècies” a través d’un procés en el que s’utilitzaran màquines ‘destoconadores’: “El que anem a fer, sobretot, és eliminar les restes d’arbres secs que es troben en els escocells de la ciutat, i també les soques, un procés que es coneix com a ‘destoconar’, i en el qual s’utilitza diferents tipus de màquines que serveixen per a poder llevar la soca i les arrels que queden sota la superfície del terreny”.

Finalment, Izquierdo ha subratllat que aquestes tasques cuiden el sòl i permeten re-condicionar-lo per a tornar a plantar-hi, al mateix temps que “es recupera tot el sistema de reg que hi puga estar en mal estat”.

Et Pot Interessar