13.4 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

La zona sud de la Safor s’assegura el servei públic de transport amb autobús amb un augment de freqüència.

– Obres Públiques assegura i millora el servei públic de transport amb autobús en la zona de la Safor sud

– La Conselleria està tramitant un contracte d’emergència per 433.148,78 euros per a dos anys i que engloba les concessions CVV 224: Vilallonga-Ador-Gandia i CVV 231: Oliva-Gandia

– S’incrementen les expedicions de la línia Oliva-Gandia.

– Es recupera a tot l’any el servei de les platges amb el nucli urbà de Bellreguard, gràcies a la solicitud i intermediació de l’Alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat està tramitant un contracte d’emergència amb Autobusos l’Amistat per un import de 433.148,78 euros. Aquest contracte és per a dos anys i engloba les concessions de servei públic de transport de viatgers per carretera. Les línies són a la CVV 224: Vilallonga-Ador-Gandia i CVV 231: Patró-Oliva-Gandia. Que comptaran en un augment de freqüències i una ampliació del servei.

En aquest contracte es recull l’increment d’expedicions de la línia Oliva-Gandia amb sis d’anada i volta de dilluns a divendres laborables. A més, la conselleria ha inclòs l’ampliació a tot l’any, del servei de les platges amb el nucli urbà de Bellreguard, amb un servei d’anada i volta, dilluns i divendres laborables. Aquest passarà a quatre expedicions d’anada i volta durant els mesos de juliol i agost. Així, es connecta la platja amb el centre de salut com sol·licitava l’Ajuntament del municipi.

D’aquesta forma es millora i assegura el transport públic en la zona de la Safor sud, ja que l’empresa concessionària havia manifestat la seua voluntat de renunciar al servei pel dèficit d’aquest.

De fet, l’any 2019 va reduir les expedicions d’aquestes línies, deixant quatre serveis d’anada i tres de volta en la línia Oliva-Gandia. Gràcies a la mediació del Servei de Transports de la Conselleria es va augmentar el servei a sis expedicions d’anada i volta.

També mitjançant un contracte d’emergència amb Olibus per un import anual d’aproximadament 30.000 euros amb una només línia amb una expedició d’anada i volta en dies laborables, la Conselleria va aconseguir recuperar en 2015, uns trànsits entre Castelló de Rugat i Gandia de la CVV 214: Ontinyent-Gandia; Alcoi-Gandia, abandonada des de 2014.

Aquests contractes d’emergència asseguren el servei de transport públic en aquesta zona i es venen a sumar a uns altres que s’han efectuat per a diverses concessions d’autobusos en la Comunitat. Amb aquesta fórmula, la Conselleria pot mantindre i millorar el servei mentre s’acaben de tramitar els nous projectes de servei públic de transport de viatger per carretera.

Cal recordar que durant la passada legislatura, el Consell va haver de dissenyar un nou mapa de transport de viatgers per carretera perquè la majoria de concessions estaven caducades, no responien a les necessitats reals dels usuaris i usuàries i no garantien la connexió al 100% dels municipis de la Comunitat.

Nous projectes de servei públic

En aquest sentit, els trànsits autoritzats en les concessions CVV-224, CVV-231 i la CVV 214-P queden englobats en el nou projecte de servei públic de transport de viatgers per carretera CV-114, La Safor Sud, per un import de 756.655 euros anuals. La duració serà per a deu anys i que, després d’aprovat, s’ha de resoldre uns recursos presentats que estan demorant l’inici dels corresponents expedients de contractació.

El nou contracte CV-114, la Safor Sud respon a criteris de demanda, servei i qualitat i permet un millor aprofitament de l’actual oferta de transport de viatgers. Atendrà 33 municipis de la zona sud de La Safor mitjançant sis línies radials que connectaran amb Gandia utilitzant els eixos viaris CV-670, N-332, CV-680, CV686 i CV-60.

Així mateix, es crearà una nova línia transversal que permetrà connectar totes les línies radials de Gandia entre si, possibilitant la connexió de tots els municipis que no es troben en la mateixa línia radial. De la mateixa manera, permetrà la connexió de les localitats d’interior amb les platges i no serà necessari desplaçar-se fins a Gandia. Finalment, es fomentarà la intermodalitat amb la línia C-1 de Renfe rodalia a Gandia i amb la xarxa d’autobusos urbans de Gandia i Oliva.

Per a això, la concessió comptarà amb un mínim de huit autobusos que cobriran set línies principals, amb una longitud de línia de 194 quilòmetres, la qual cosa suposa aproximadament un total de 477.000 quilòmetres anuals.

A la Safor també està previst el nou projecte de servei públic de transport de viatgers CV-113 La Safor Nord que s’estructura en quatre línies principals. La Línia 1: Simat-Tavernes Gandia; Línia 2: Xeraco-Gandia; Línia 3: Barx-Gandia i Línia 4: Alzira-Gandia. Entre les característiques del nou projecte figura l’aprofitament de la intermodalitat, el reforç de la connexió de tots els municipis amb els principals centres d’atracció com l’Hospital Comarcal de Gandia i l’hospital d’Alzira.

Aquest nou contracte atendrà una població de 76.123 habitants per al que comptarà amb un mínim de cinc vehicles més un de reserva que realitzaran 367.000 quilòmetres anuals.

Articles relacionats